Trangia

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Trangia

Trangia grundades 1925 av John E. Jonsson och företaget har sedan dess utrustat många äventyrare med bra och tåliga produkter. Namnet Trangia härstammar från byn Trång. John tog bort cirkeln ovanför bokstaven A och lade till ia för ”i aluminium”. Trangia tillverkas fortfarande i Sverige i samma by där allting startade och då denna by har en närhet till fjällvärlden, befinner man sig i en perfekt miljö för praktiska tester av sina produkter. Trangia har gått vidare i familjen och det är nu fjärde generationens ägare Bengt och Lennart Jonsson som leder verksamheten.

Den initiala ambitionen för grundare John E. Jonsson var att tillverka hållfasta kärl för det fasta hushållet. De stora industrisemestrarna i kombination med ett utbrett intresse för camping, innebar en strålande marknad för campingutrustning. Trangias verksamhet bytte inriktning för att möta efterfrågan och 1951 var den första prototypen av Trangiakök redo.

Idag säljs det både kök, bränsleflaskor, kaffepannor, avancerade matlådor, stekpannor och diverse tillbehör under namnet Trangia. Varumärket har vunnit stor uppmärksamhet internationellt och under många stora expeditioner har Trangia varit förhandsvalet av kök. I produktkatalogen finns idag ett flertal olika tillbehör och varianter. Bland annat gastillsats som gör det möjligt att använda alternativt bränsle. Även om vissa saker ändrats genom åren, finns ännu den första designen och konstruktionen kvar. Trangia stormkök är en klassiker man kan räkna med även i det fria!

Populära varumärken

Laddar…