Tretorn

Produkter

Tretorn

Tretorn är en riktig klassiker och många är de som vandrat genom regn i deras stövlar! Företaget startades redan 1891 av Johan Dunker. Det Helsingborgs-baserade företaget blev en galjonsfigur för den industriella revolutionen och är än idag en gigant värd namnet. Bara ett år efter start tillverkas 39 000 par galoscher. Två år senare är produktionsvolymen hela 206 000 par! Företaget bakom tretorn, Helsingborgs gummifabriks AB, hade tidigt en snabb produktionstakt och utökade produktutbudet under glansåren. 1911 profilerar sig Tretorn genom att ta hand om de anställda. Alla som jobbar på Tretorn i början av 1910-talet får gratis sjukvård. Personalstyrkan hade då växt till 325 personer.

Till en början förknippades företaget med gummidäck och tung industri. Några år senare med tennis och idrott. 1955 söker Tretorn patent för den första gasfyllda bollen och med detta börjar en ny era för verksamheten. När 1960-talet närmade sig hade man även börjat tillverka skor och Björn Borg intog platsen som världsspelare iförd Tretornskor och med tretorn-bollar. Tretorn Nylite betraktades som den första lyxiga sportskon och modellen finns kvar än idag. (Dock har den kommit i fler färger sedan 2012.)

Tretorn har alltid varit i framkant vad gäller design och affärsutveckling. De produkter som kommer ut från fabriken håller mycket hög kvalitet och varje produkt föregås av noggranna tester och utvärderingar. Gummistövlars popularitet har pendlat genom åren men kvarstår gör att kvalitet lönar sig! Välkommen att titta igenom vårt sortiment från Tretorn!

Laddar…