20% på jackor, tröjor & underställ* | Kod: WINTER20
*Gäller ej produkter märkta "Exkluderad vara", Härkila, Mountain Equipment & Norrøna. Dras från rek. pris. Giltig t.o.m. 5/12-2022.
Helly Hansen

Nyhet
Nyhet
-34% Barnjacka
-55% Jacka
-42% Helly Hansen W Bellissimo Pant är ett par skidbyxor i dammodell
Visar sida 1 av 2
  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Helly Hansen

Helly Hansen är ett i den långa raden av norska högkvalitativa märken för outdoor-aktiviteter. Varumärket Helly Hansen grundades redan 1877 av Helly Juell Hansen och hans fru Maren Margarethe. Efter många år som kapten till sjöss, gick Helly iland och började tillverkningen av oljerockar samt andra plagg avsedda att fungera till sjöss. Marknaden hade väntat på dessa produkter och försäljningen var snabb! Bara under de första 5 verksamhetsåren hade Helly Hansen sålt 10, 000 plagg. Den snabba försäljningstakten beror troligtvis också på att man redan år 2 började exportera. Detta efter en utmärkelse vid Paris Expo.

Mot bakgrund av den långa erfarenheten av marina utmaningar, ansträngde sig paret Hansen för att utveckla nya material och förbättra utbudet. De har idag ett flertal framgångsrika koncept bakom sig, vilka inneburit stora förändringar både för tillverkare och användare. En intressant kuriosa är att fleece som material i foder började användas redan 1961. Sedan denna första inkorporation i produktionen har materialet förfinats till att bli vad det är idag.

Varumärket är för de flesta välkänd och en favorit när det kommer till varma kläder. Samtliga plagg från detta varumärke har bra funktion och en rad positiva egenskaper. Därför har de blivit vanliga yrkeskläder både för marina företag och landbaserad verksamhet. Fram till 2009 var huvudkontoret i Moss, Norge, var historien tog sin början för Helly Hansen. Numera är Oslo företagets hemvist. Ägarskapet har under senare år skiftat sedan en försäljning till Investcorp 1997. 2006 förvärvades varumärket av Altor Equity Partners.

Då Helly Hansen bedriver sin forskningsverksamhet där väderförhållandena är som tuffast kan man säkerställa att de färdiga produkterna också hör till de mest tåliga, slitstarka och motståndskraftiga på marknaden. Både expeditioner till Nordpolen och till Mount Everest har varit utrustade med kläder från denna Norska textiljätte.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…