Smartwool

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Smartwool

Smartwool startades upp av två skidlärare från New England som tröttnat på isande kalla fötter. Efter beslut att starta företag var det första hindret att hitta material som värmde utan att klia eller krympa. Svaret blev merinoull! Merinoull används i en rad olika klädesplagg, inte minst inom friluftsliv och träning. Anledningen är att merinoull har alla de egenskaper som krävs för att behålla värmen. Dessutom är ull ett av få material som värmer lika bra när det är fuktigt. Snart efter deras lansering började intresset växa på marknaden och de har i dagsläget blivit en av de främsta tillverkarna av strumpor i detta material.

Strumpor, vilket var den initiala produkten, gör stor skillnad i de flesta aktiviteter. Med bra värme, mindre fukt och utan risk för skavsår, förbättras villkoren radikalt! Smartwool har blivit förstahandsvalet för en rad löpare, äventyrare, skidåkare och vandrare. Till skillnad från bomull transporteras fukt effektivt bort samtidigt som lukt minimeras effektivt. Förutom strumpor tillverkar de nu även hela underställ samt mössor i samma eftertraktade merinoull.

Smartwool arbetar kontinuerligt för att minska miljöpåverkan i sin produktionskedja. Att verka för hållbara produktioner och genomtänkt transport är någonting som blivit en trend bland outdoor-företag. Bland leverantörer av fritidsplagg och träningskläder är det därför lätt att hitta aktörer med miljö i fokus. Ytterligare ett område Smartwool engagerar sig i, är djurhållning och råvarorna till sina kollektioner. Företaget arbetar för att förbättra villkoren för såväl fårfarmare som för merinofår på Nya Zeeland. De väljer sina fårfarmare med omsorg för att kunna garantera att all ull kommer från djur som behandlats väl. Smartwool kan därför beskrivas som smarta både vad gäller djur och natur.

Populära varumärken

Laddar…