20% på jackor, tröjor & underställ* | Kod: WINTER20
*Gäller ej produkter märkta "Exkluderad vara", Härkila, Mountain Equipment & Norrøna. Dras från rek. pris. Giltig t.o.m. 5/12-2022.
Sealskinz

Sealskinz

Sealskinz är ett brittiskt företag som tagit fram unika kläder för idrottare och friluftsentusiaster. Ett tydligt problem företagets grundare uppmärksammade, var svårigheten att hålla sig torr under utomhusaktiviteter. Trots att det förekom jackor och byxor som höll fukten ute, saknades skydd för fötter, huvud och händer. Sealskinz utformade material som de i dagsläget är ensamma om. Dessa kompletterar utbudet friluftskläder och skyddar områden som annars fått utstå fukt och kyla. Först av produkterna från Sealskinz var strumpor, vilka med tre skikt håller värmen inne och fukten ute. Efter genombrottet fortsatte man att utifrån samma teknik utveckla både handskar och mössor.

Produktsortimentet från Sealskinz växer kontinuerligt och flera av deras produkter bygger på önskemål från kunderna. Sealskinz har över 30 års erfarenhet av produktutveckling för idrottare och åtskilliga beslut har grundats i nära samarbeten med äventyrare. Såväl ryttare som skidåkare, löpare, och bergsbestigare har bidragit i skisstadiet och därefter använt de färdiga produkterna. Tillverkningen sker till stor del i ursprungslandet vilket är ovanligt i denna aktiva bransch.

Inspirationskälla till produkterna som nu förknippas med Sealskinz var John Logie Baird som tog fram vattentäta strumpor till försvaret och som även uppfann Tv:n. Detta var 1914 och först 1996 skulle Sealskinz jobba vidare med strumporna. 1999 fick de patent för sina förbättrade och vattentäta material. Under 2000-talet har det gått snabbt framåt för Sealskinz och fler produkter kommer kontinuerligt ut på marknaden. Allt fler expeditioner använder deras mössor och handskar. Dock är strumporna ännu en av de största framgångarna.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…