20% rabatt vid köp över 1500kr* | Kod: OE1500
*Gäller ej produkter märkta "Exkluderad vara", Mountain Equipment, Tacx, Wahoo, Lumonite, LedX, Leatherman, Meindl, Norrøna, Tentipi, Thule, mat, elektronik, cyklar & kajaker. Dras från rek. pris. T.o.m. 26/1-2022.
 » 
Woolpower

Sedan 1969 har Woolpower tillverkat strumpor och underställ i den egna fabriken i Östersund, Jämtland. Svensk produktion med fokus på hög kvalitet är grunden i hela Woolpowers affärsidé och sammanfattas i meningen Responsibly Made in Sweden. Företaget är känt för sitt material Ullfrotté Original ®. Det unika materialet innehåller en blandning av krusig merinoull, polyester för slitstyrkan och luft vilket gör att din kroppsvärme isoleras på ett optimalt sätt och du håller dig varm även under de kallaste dagar. Ull kan absorbera fukt både mellan fibrerna och inuti fibern, vilket gör att ull mot kroppen känns torr även om den är fuktig.

Visar sida 1 av 2
  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Woolpower – svensktillverkade underställ i ull


När du köper ett plagg från Woolpower kan du vara säker på att de är tillverkade med omsorg för både naturen och för personerna som tillverkar plaggen. Hela verksamheten genomsyras av hållbarhet – kläderna är funktionella, håller mycket hög kvalitet och är tidlösa för att du ska kunna använda dem under lång tid framöver. För Woolpower är det även viktigt med en hållbar tillverkning. Alla kläder tillverkas i deras fabrik i Östersund hela vägen från garn till färdiga plagg. På så vis kan Woolpower kontrollera varje del i tillverkningen och säkerställa att den görs på ett bra sätt. I en traditionell textilfabrik sitter sömmerskorna vid samma symaskin och syr samma typ av söm dag ut och dag in, ofta med en kontrollant som godkänner eller underkänner resultatet. Hos Woolpower har de vänt på allt. Varje sömmerska syr plaggen från början till slut genom att flytta mellan maskinerna och är sin egen kontrollant. Om de är nöjda med ett plagg syr de in sin namnetikett intill tvättrådet, som ett kvalitetssigill och bevis på att det står en person bakom varje plagg. En person med mycket stor kunskap om ett hantverk. Titta i ditt plagg från Woolpower, vem har sytt det? 

Alla kläder är tillverkade i merinoull. Det är naturens eget funktionsmaterial och det är svårt att på konstgjord väg ta fram ett material som har ullens alla egenskaper. Ull värmer även om det har blivit blött, det transporterar bort fukt från huden och torkar snabbt. Om plagget har blivit svettigt kommer det ändå hålla sig fräscht och doftfritt. Den självrenande effekten hos ullen gör att du kan strunta i att tvätta det så ofta. En enkel vädring kan räcka. 

Woolpower hälsar att du kan göra något roligare än att tvätta. Det är dessutom mycket bättre för planeten att hoppa över några tvättar. Men om du ändå måste kan du tvätta Woolpowers ullplagg i 60 grader och torktumlas på medelstark värme. Ullfiberns yta är täckt av små fjäll som gör att ullplagg egentligen kan filta sig vid tvätt. Men fjällen i Woolpowers plagg avlägsnas genom behandling och ullen kan tvättas i maskin. Plaggen varken krymper eller färgar av sig, men vänd dem gärna ut och in innan du tvättar så håller plagget ännu längre. 

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Betalsätt och frakt
Laddar…
Laddar…