Woolpower

Woolpower

Woolpower är ett svenskt märke som funnits sedan 1974. Initialt gick dock varumärket under namnet Ullfrotté. Utbudet var då frotté-stickade plagg med insida av merinoull för att kombinera hållfasthet och egenskaperna i ullen som nu är huvudingrediens. Verksamheten grundades i Östersund och den största kundgruppen är inom Sverige. Dock har företaget sett en kraftig utveckling även internationellt med marknad i 25 länder. Idag är Woolpower helt inriktat på att tillverka varma underställ, sockor och förstärkningsplagg. De har idag ett sjuttiotal anställda och all produktion sker i Östersund var allt började för 30 år sedan. Detta innebär att man sköter hela kedjan av tillverkning på ett och samma ställe, från garn till de färdigsydda plagg vi kan köpa i butiker.

Woolpower använder sig av merinoull för att kunna erbjuda så bra egenskaper som möjligt. Ull värmer även när den är fuktig och har egenskaper som efterfrågas av friluftsentusiaster. Den kvaliteten i varor från märken som Woolpower, är erkänt hög och plaggen håller ofta under flera år! I kollektionerna finns kläder för både vuxna och barn. Varumärket har fått extra uppmärksamhet för sina barnstrumpor som utformats för att hålla fötterna varma och torra även under timmar i snön. Strumporna innehåller 64 % merinoull, 32 % polyamid och 4 % elastan vilket gör strumporna perfekta för barnens små fötter.

Någonting som utmärker Woolpower är att varje plagg har en isydd etikett där man kan finna sömmerskans namn. Få varumärken kan erbjuda denna kontroll över produktionskedjan, och för konsumenten innebär det en direkt relation inte bara till företaget utan också till personalen som tillverkar kläderna!

Laddar…