Merrell

Vad som en gång började som en småskalig produktion av vandringskängor till en liten grupp friluftsfantaster, har idag vuxit till att bli ett populärt och omtyckt varumärke bland vandrare, löpare och friluftsmänniskor världen över. När Randy Merrell, för över tre decennier sedan, började tillverka handgjorda, skräddarsydda kängor, dröjde det inte länge förrän fler ville ha en bit av kakan. Han inledde ett samarbete med Clark Matis och John Schweizer - och där och då började Merrells varumärkesresa ta fart på riktigt. De fick tidigt höra att skorna var “de bästa vandringskängorna som någonsin tillverkats” - något som de bär med sig in i produktutvecklingen än idag oavsett om det gäller löparskor eller friluftsskor.

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Merrell - Bekväma skor & vandringskängor

Merrell tillverkar bekväma skor och vandringskängor för dig som värderar mångsidighet, komfort och hållbarhet. Kängorna från Merrell ger ett bra stöd och sitter bra på fötterna, oavsett hur ditt nästa äventyr ser ut. 

Varumärkets grundare, Randy Merrell, har en bakgrund inom industriell skotillverkning och började efter sin utbildning tillverka handgjorda, skräddarsydda vandringskängor i väldigt liten skala. År 1981 fick den amerikanska olympiern Clark Matis och John Schweizer höra talas om denna småskaliga produktion och ville vara med och utveckla den till något större. Tillsammans kombinerade de sina kunskaper kring design, marknadsföring och känsla för genuint hantverk, och skapade varumärket vi idag känner igen som Merrell.

Enligt Merrells filosofi ska det inte finnas några hinder för ett fantastiskt liv utomhus. Därför tillverkar de alla sina skor efter de fyra ledorden: komfort, design, hållbarhet och mångsidighet. De ska med andra ord sitta bekvämt och kännas bra på fötterna oavsett om du ska ut på en dagstur, springa, bestiga berg eller gå en promenad på stan. Tack vare Merrells stora fokus på design klarar skorna av att vara mångsidiga på det här sättet. Design syftar nämligen inte bara på utseendet - utan sammanför känsla, form och funktionalitet så att du kan utforska naturen obehindrat.

Populära varumärken

Laddar…