Cortland

Sortera på:

Produkter per sida:

Cortland

Cortland är ett varumärke som har förknippats med kvalitet och prestanda i hundra år. Det är inte alla varumärken inom fiske som kan stoltsera med att ha funnits med så länge och självklart är Cortland något av en gammal klassiker för många. Det är inte konstigt att deras produkter, och främst deras fiskelinor, sticker ut i mängden. Ett varumärke som lyckats hålla sig kvar på marknaden under denna rejäla tid, måste ha någonting alldeles speciellt att erbjuda.

Cortland är kända för att leverera produkter som både ligger i tiden vad gäller material och som vittnar om deras historia. Med en kombination av hundraårig erfarenhet, viljan att förnya sig och fokus på hög kvalitet, håller sig Cortland i frontlinjen för tillförlitlig fiskeutrustning. Deras sortiment täcker in de flesta fiskemiljöer och erbjuder specialutrustning för saltvatten, sötvatten, värme och kyla. Genom åren är det många som kunnat säga att det var med en fiskelina från Cortland de fångade sin rekordfisk.

Cortland är snabba med att plocka upp innovativa lösningar och bra på att inte leva i dåtiden. Man har för längesedan plockat bort äldre material till förmån för moderna material som PVC, nylon och Dacron. När Cortland började sin produktion var det spunnen tråd av linne, silke och andra naturmaterial som användes för att tillverka fiskelinor. En tradition som nu gett vika för nya, hållfasta versioner.

Fiskelinor är inte en homogen produkt utan någonting som kommer med stora olikheter. Valet av fiskelina kan därför starkt påverka turen. Man kan köpa fiskelinor för flugfiske, isfiske, sportfiske och övriga fiskestilar. För bra fisketur, använd Cortland oavsett vilket fiske som gäller. De är ett stort företag med pålitliga kvalitetsvaror vilket märks inte minst på deras research och de tester som ligger till grund för deras färdiga produkter.

Populära varumärken

Laddar…