Mepps

Sortera på:

Produkter per sida:

Mepps

Mepps första spinnare uppfanns redan år 1938 av fransmannen Andre Meulnart. Det dröjde inte länge innan han insåg att han skapat ett mycket effektivt bete som med säkerhet skulle kunna revolutionera fiskevärlden. Hans precision och noggrannhet ledde fram till den Mepps spinnare som vi kan se än i våra dagar och det är inte utan anledning den har kommit att bli en sådan storsäljare.

Meulnarts fiskedrag stod ut bland andra fiskedrag och framgången för Mepps var ett faktum redan tidigt i företagets begynnelse. Ett världskrig senare kom Mepps fiskedrag att upptäckas av amerikanen Todd Sheldon under en fisketur. Efter att han fångat stora volymer fisk med hjälp av en Mepps spinnare beslöt han sig för att börja sälja dessa europeiska spinnare i USA. Det var under det glada 50- talet som Mepps togs in i USA och de blev snabbt storsäljare. Sheldon köpte in Mepps spinnare direkt från Meulnarts egen fabrik utan mellanhänder och man hade ett bra samarbete.

År 1960 hade Mepps sålt en halv miljon spinnare och försäljningen fortsatte bara att öka. Detta var helt enkelt spinnare som alla ville ha. Sheldon satte nu upp målet 3 miljoner sålda spinnare årligen och detta mål nåddes snabbt. Detta gjorde Mepps till det mest sålda fiskedraget i USA någonsin vid den tiden och varumärkets framfart på den amerikanska marknaden gick i rasande takt. Den klassiska spinnaren är Aglia och det är den ursprungliga franska spinnaren som kom att revolutionera under 1950- och 60-talet. Vad som utmärker denna spinnare är dess rostfria stålskaft. På detta skaft är ett konkavt ovalt blad, spinnarens kropp och krok fästa. Bladet finns både i silver- och guldplätering, polerad mässing, koppar eller målad i Epoxy färg.

Mepps är ett av de varumärken i fiske världen som många har historier om och det finns en mängd lyckade fångster som skett med hjälp av Mepps. Deras produkter står för hög kvalitet, hög prestanda, en anrik historia och design som kombinerar det tidlöst klassiska med det nya och innovativa. Mepps Aglia fungerar utmärkt för användning här i Sverige för sötvattensfiske. Man kan räkna med att fånga både abborre, öring, regnbåge och havsöring med hjälp av Mepps Aglia.

Populära varumärken

Laddar…