Didriksons

Sedan starten 1913 har Didriksons följt en enkel filosofi om att anpassa sig till elementen, istället för att utmana dem. Från början bestod produktionen av arbetskläder till Grundsunds fiskare - men trots att sortimentet har utvecklats med funktionella regnkläder och snygga vardagskläder sedan dess, har filosofin alltid varit densamma. Kanske är det denna trogna vision som är hemligheten bakom Didriksons framgång och har gjort dem till ett ledande regn- och funktionsvarumärke i Skandinavien? Oavsett vilket väder du än stöter på under ditt äventyr, finns alltid klassiskt designade kläder från Didriksons som håller måttet år efter år. 

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Didriksons

Didriksons startades 1913 av Julius och Hanna Didrikson. Till en början tillverkades endast arbetskläder för fiskare i Grundsund och än idag behåller man sitt fokus: att göra tåliga och funktionella plagg som håller dig torr i alla väder. Kollektionen har med åren breddats och innehåller nu allt ifrån vinterjackor till regnställ, mössor och vantar. I över 100 år har Didriksons verkat för att underlätta vistelser i det fria både för proffs och amatörer i alla åldrar. Detta kommer till uttryck i deras breda sortiment. Outdoorexperten saluför ett flertal av Didriksons uppskattade kläder.

I starten var Didriksons ett familjeföretag och man anser sig fortfarande vara ett sådant, trots att företaget inte fortsatt i rakt nedstigande led från Hanna och Julius. Varför kallar man sig då fortfarande för ett familjeföretag? Svaret är enkelt: ”Våra kläder är ju gjorda för hela familjen”. Enligt företaget själva är målgruppen alla i åldrarna från 1 år och uppåt. Därför jobbar man också med tidlös och klassisk design. När du tar på dig kläder från Didriksons, är väder och vind faktorer som inte behöver stå i vägen för äventyr!

Inom Skandinavien är Didriksons det största varumärket för regnkläder och funktionsplagg. Skandinavien är en plats som är känd för att kräva regntåliga, funktionella, kläder och av denna anledning finns många varumärken som fokuserar på nämnda varugrupper. Första plats innehas dock ännu av Didriksons vilket den gjort i 100 år!

Didriksons är ett företag som är noga med att jobba för en hållbar tillverkning. Därför används ett minimum kemikalier i produktionskedjan och man avstår helt från giftiga ämnen. För att spara på resurserna använda så lite vatten samt energi som möjligt och samtliga transporter planeras noga. Didriksons ser även till att följa ILO:s kärnkonventioner om arbetsvillkor och rättigheter i arbetslivet vilket innebär att sådant som arbetsmiljö, löner, barnarbete, tvångsarbete, diskriminering, brandsäkerhet med mera regleras.

Populära varumärken

Laddar…