20% rabatt på hela vandringssortimentet* | Kod: AUTUMN20
*Gäller ej produkter märkta "Exkluderad vara", Alfa, Outdoordays, Mountain Equipment, Meindl, Norrøna, Thule, Tentipi och elektronik. Dras från rek. pris. Gäller t.o.m. 5/10-2022.
Henri Lloyd

Henri Lloyd

Henri Lloyd är ett brittisk klädmärke som främst associeras med segling och golf. Det grundades av Henri Strzelecki i Manchester, England 1963. Sedan dess har kläderna utvecklats till ett starkt namn inom kvalitativa kläder för en marininspirerad livsstil.

Henri Strzelecki föddes i Brodnica, Polen men flyttade till följd av andra världskriget. Innan dess hade han stridit mot tyskarna och fått medaljer av såväl polsk som brittisk militär. Efter kriget kom han att slå sig ner i Manchester, England. Henri Strzelecki gick från att vara militär till att studera och tillverka utomhuskläder för det egna varumärket Henri Lloyd. Genom att kombinera klassiska snitt med nyare teknologi samt modernare textilier växte klädmärket Henri Lloyd bland seglare och äventyrare. Henri Strzelecki var en pionjär inom textilindustrin för sina val av material och fibrer.

Henri Lloyds grundare Henri Strzelecki var en man med stor kreativitet och idérikedom. Hans bolag var först med att ha blixtlås av nylån samt det vattenavvisande materialet GoreTex i sina jackor. Drottning Elizabeth II belönade Strzelecki 1985 med ett medlemskap i Brittiska imperieorden för hans stora design- och produktbidrag till den engelska klädindustrin. Den Brittiska imperieorden är en riddarorden som funnits i England sedan 1917 för människor som gjort särskilda förtjänster för riket.

Hos Outdoorexperten finner man Henri Lloyds jackor för dam och herr. Jackor som utvecklats för segling men som också är väl lämpade för det skandinaviska klimatet. Här säljs även Henri Lloyds tåliga väskor, som passar lika bra för båten som för vardagsbruk. Inte sällan är väskorna tillverkade av vattentätt och smidigt material med en utformning som gör det lätt för användaren att hitta sina saker.

Henri Lloyd är också märket bakom en del komfortabla skor. Ofta tillverkade i skinn eller mocka. Oftast med en yttersula av gummi som ger ett bra grepp på de flesta underlag. Skor från Henri Lloyd är inte sällan utsmyckade med den snygga loggan.

Mössor och halsdukar är också klassiker i Henri Lloyd-sortimentet. Man känner ofta igen dem på dess mörka färger och ribbstickade modeller. Genomgående av akryl, ull och med ett påsytt emblem föreställande den brittiska flaggan.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…