Tenson
För nuvarande har vi inga produkter från den här tillverkaren.

Tenson

Tenson är ett välkänt svenskt varumärke som grundades i Varberg år 1951 av Paul Rydholm. Ledstjärnan för företaget har ända sedan starten varit innovativa lösningar och komfort, blandat med funktionell design. Det dröjde inte länge förrän de sålde sina produkter utanför Sverige och redan på 1960- talet kom ett flertal andra länder att köpa in produkter från Tenson.

Det hela började när Paul arbetade i sin fars butik på 1940- talet. Han ställde sig snart frågan om varför det inte fanns hattar anpassade för cykling. Det dröjde inte länge innan Paul tillverkat just en sådan hatt. Innovationerna fortsatte i strid ström! Då Tenson alltid har varit bra på att kombinera mode med funktionalitet, har deras produkter kommit att bli populära bland alla som gillar ett aktivt outdoor- och friluftsliv. Kreativiteten som låg till grund för skapandet av detta varumärke har följt med som en självklar del under hela företagets historia och än idag sprudlar fantasi, kreativitet och innovation.

På senare år har Tenson kommit att fokusera på en yngre målgrupp. Detta har inneburit kaxigare kollektioner av exempelvis jackor. Den svenska rapp-artisten Petter ligger bakom en design av Tensons klassiska Himalaya-jacka som kom ut på marknaden 2009. Petter är en perfekt person för märket Tenson då han både representerar streetstyle och friluftsliv. Sko-kollektionerna har också utvecklats i denna riktning. Tenson tillverkar idag sportiga skor och kängor som fått stor efterfrågan. Man är även noga med att spegla det skandinaviska arvet i skor och kläder på ett sätt som ger produkterna från Tenson en alldeles speciell känsla.

Med produkter från varumärket har man alltid bra och funktionella produkter som man kan lita på oavsett väder. Alla varor kan dessutom med fördel användas även i vardagen.

Laddar…