Maxa rabatten!
10% extra rabatt på redan sänkta priser* | Kod: XMAS10
25% rabatt på ordinarie priser* | Kod: XMAS25
Tenson

Tenson är ett svenskt varumärke som sedan 1951 har levererat robusta kläder både till träning och friluftsaktiviteter som vandring och skidåkning. Oavsett om du letar efter en regnjacka, en skaljacka eller ett par skidbyxor, hittar du alltid vädertåliga alternativ från Tenson som håller dig både varm och torr när du ger dig ut i naturen.

-31%
Nyhet
Nyhet
Nyhet
-31%
Nyhet
-27%
-27%
-27%
-27%
-34%
-34%
-39%
Nyhet
-34%
-22%
-34%
-27%
Visar sida 1 av 2
  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Pålitliga kläder för äventyr i ur och skur

Tenson är ett välkänt svenskt varumärke som designar bland annat jackor, byxor, tröjor och underställ, både till träning och friluftsaktiviteter som vandring och skidåkning. Varumärket grundades i Varberg år 1951 av Paul Rydholm. Ledstjärnan för företaget har ända sedan starten varit innovativa lösningar och komfort, blandat med funktionell design. Det dröjde inte länge förrän de sålde sina produkter utanför Sverige och redan på 1960- talet kom ett flertal andra länder att köpa in produkter från Tenson.

Det hela började när Paul arbetade i sin fars butik på 1940- talet. Han ställde sig snart frågan om varför det inte fanns hattar anpassade för cykling. Det dröjde inte länge innan Paul tillverkat just en sådan hatt. Innovationerna fortsatte i strid ström! Då Tenson alltid har varit bra på att kombinera mode med funktionalitet, har deras produkter kommit att bli populära bland alla som gillar ett aktivt outdoor- och friluftsliv.

På senare år har Tenson kommit att fokusera på en yngre målgrupp. Detta har inneburit kaxigare kollektioner av exempelvis jackor. Den svenska rapp-artisten Petter ligger bakom en design av Tensons klassiska Himalaya-jacka som kom ut på marknaden 2009. Petter är en perfekt person för märket Tenson då han både representerar streetstyle och friluftsliv. Sko-kollektionerna har också utvecklats i denna riktning. Tenson tillverkar idag sportiga skor och kängor som fått stor efterfrågan. Man är även noga med att spegla det skandinaviska arvet i skor och kläder på ett sätt som ger produkterna från Tenson en alldeles speciell känsla.

Köp Tenson på OutdoorExperten.se

Med produkter från Tenson har du alltid bra och funktionella produkter som du kan lita på oavsett väder och äventyr. Utforska deras sortiment hos oss på OutdoorExperten:Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…