Atomic

Atomic

Atomic grundades redan 1955 i Altenmarkt av Alois Rohrmoser. Atomic hittade redan från början den perfekta platsen för sitt företag, då få platser på jorden är bättre lämpade för tillverkare av skidor och tillbehör, än Alperna. Många av företagets anställda kommer från området vilket bidrar till en genomgående kompetens inom skidor och alpin-sport internt. Detta gör att det finns ett självklart know-how inom företaget som i andra fall kan vara svår att hitta. På Atomic har alla vuxit upp med skidåkning och de lever och andas denna sport.

Företaget vill med sina produkter hitta ett sätt att hjälpa varje individ att få en optimal skidupplevelse, och med deras kunniga personal är det lätt att göra produkterna perfekta. Detta både vad gäller komfort och funktion. I utbudet från Atomic finns längdskidor, pjäxor och bindningar. De är vid det här laget ett välkänt varumärke som många av oss kommit i kontakt med på ett eller annat sätt. Man kan se deras skidor och annan skidutrustning på allt ifrån barn i backen till landslagsåkare och skidskyttar.

Idag ägs Atomic av finländska Amer Sport som även äger Salomon. De är således i gott sällskap likväl som man kan säga att Salomon är det. Två välkända varumärken under samma bolag gör att deras rykte blir ännu bättre. Som kund kan man därför känna sig mer än trygg när man väljer produkter från något av Amer Sports dotterföretag. Idag sponsrar Atomic både herrar och damer inom främst nordisk sport. Grenar de sponsrar inom är friåkning, touring och långdistans skidåkning.

På Atomic tillverkar man skidor efter mottot ”Make every skier a better skier” och man ser sig därför som en pionjär inom tekniska innovationer inom skidsport. Varumärket kan stoltsera med att ha tagit fram Bionic System, 1979, och året efter HY-Vitronic construction för att nämna endast två av deras erkända innovationer

Populära varumärken

Laddar…