Maxa rabatten!
10% extra rabatt på redan sänkta priser* | Kod: XMAS10
25% rabatt på ordinarie priser* | Kod: XMAS25
Fällkniven

Visar sida 1 av 2
  • 1
  • 2
  • Visar sida 1 av 2

Fällkniven

Fällkniven grundades 1984 och har sedan 1987 tillverkat sina egna knivar. Fällkniven är ett familjeföretag från Boden och verksamheten har sina rötter i ett genuint friluftsintresse. Sedan 1999 är man Kunglig Hovleverantör, men det är inte bara hovet som uppskattar deras knivar. Fällkniven har ett brett sortiment knivar för olika utmaningar. Bland annat för militärt bruk, jakt, fiske och till köket. Deras gedigna erfarenhet och höga kvalitet har resulterat i en kundkrets både i Sverige och internationellt.

Fällkniven har satt en ny kvalitetsnivå vad gäller knivar och är noga i valet av material. I sortimentet finns allt ifrån pulverstål till laminerat coboltstål för att säkerställa bra eggskärpa och seghet. Överlevnadsknivarna har över tid förbättrats och är nu tillverkade i tjockare stål för ökad vridstyvhet. A1 är en av deras mer välkända knivar som används av såväl äventyrare som militärer. För att anpassa kniven till den senare av dessa, har man tagit fram en coating som eliminerar reflektioner och blänk från knivbladet. Sedan 1995 är man leverantör av knivar till Svenska försvaret och väger in alla faktorer i syfte att tillgodose även ovanliga behov.

Den som är intresserad av fällknivar kan hitta både linerlocks, lock-backs och slipjoint-knivar med bra hållfasthet. Materialet i allt ifrån liners till stop-pin, är noga utvalt för att hålla i flera år. För att ytterligare bidra till lång användningstid erbjuds även omgjutning av de handtag som finns till full-tång knivarna. Bladen är förstklassiga och kan ofta slipas upp och användas även om handtaget börjat ge vika efter åratals användning!

Kvalitetsmässigt är det svårt att hitta motsvarigheter i samma prisklass. Hållfastheten testas vid Luleå Tekniska Universitet. Som kund kan man därför förlita sig på såväl opartisk testning som på företagets rykte. Outdoorexperten är återförsäljare till Fällkniven och tillhandahåller flera av de kändare modellerna. Både fast-blad och fällknivar. Välkommen att uppleva knivar från Sverige!

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…