Musto

Sortera på:

Produkter per sida:

Musto

Musto är ett klädföretag från England som grundades 1965 av Keith Musto, en olympisk seglare och ingenjör. Musto säljer främst kläder för segling, hästsport och skytte, men också kläder för en aktiv livsstil utomhus.

Keith Musto föddes 1936 i England. Han började segla som 15-åring och avancerade genom olika tävlingar till olympisk nivå. År 1964 vann han silver i sommar-OS i Tokyo. Vid sidan av sin passion för segling utbildade sig Keith Musto till ingenjör och grundade varumärket Musto Clothing. Klädmärket Musto utvecklade kläder för segling, men kom också att innefatta en bredare produkttillverkning.

Keith Musto hade seglat ofta och länge i kläder tillverkade av bomull eller flanell. Att man snart blev genomvåt var något de flesta lärde sig att acceptera, men Keith Musto såg ett problem som krävde en lösning. År 1979 utvecklade Musto kläder ett tre-lager-system för seglare, som skulle hjälpa seglare att kunna hålla sig varma och torra. Resultatet blev till stor framgång! Keith Musto och hans företag fick bland annat som uppdrag att utrusta livbåtar för RNLI (Royal National Lifeboat Institution).

Företaget Musto har tagit en aktiv roll när det gäller att sponsra sporteliten inom segling. De har bland annat varit sponsor till den brittiska seglaren Ellen MacArthur. De har också sponsrat olika seglingsteam, som Pete Goss och hans besättning på båten ”Spirit of Mystery”. Musto är dessutom en stor sponsor till tävlingen Musto Performance Skiff. År 2010 uppmärksammades Musto av drottning Elizabeth II och av prins Philip, hertig av Edinburgh. Musto prisades för sina insatser och för sin utveckling av den brittiska klädindustrin. Varumärket har blivit ett givet klädmärke för professionella seglare och friluftsmänniskor från hela världen.

Det material som används är oftast mycket slitstarkt, med bra andningsförmåga samt med en utvecklad vind- och vattentäthet. Musto tillverkar även ryggsäckar, perfekta att ta med i båten, då det är väskor av den tuffare sorten som tål både vind och vatten. Dessutom är Mustos ryggsäckar ergonomiskt utformade, sköna att bära och praktiska med många fickor, så som ett vadderat fack för medföljande laptop.

Populära varumärken

Laddar…