Oakley

“Settle for nothing less than the best season ever.”

Oakley designar solglasögon och goggles som ofta syns på världseliten inom sporter som skidåkning, snowboard, mountainbike och triathlon. Den stora framgången kommer från en rad innovationer som exempelvis PRIZM™-linserna, och med nya teknologier fortsätter de sitta på en ledande position för produktdesign på marknaden. Oakley erbjuder idag ett brett sortiment av olika sorters sol- och skidglasögon för dig som bara nöjer dig med det bästa. Oavsett om ditt mål är att prestera bättre eller om du bara vill ha ett par högkvalitativa, tidlösa bågar som ser lika snygga ut år efter år - hittar du det här.

Produkter

1495 kr1048 kr
1895 kr1495 kr
2145 kr1679 kr

Oakley

James Jannard är mannen bakom detta framgångsrika och populära varumärke som blivit synonymt med kvalitativa skid- och solglasögon. Oakley grundades 1975 och den första produkten att nå marknaden vad motorcykelhandtag. Verksamheten utgick från grundarens garage och försäljningen skedde i samband med motocrosstävlingar. Även om företaget i dagsläget är mest kända för sina solglasögon, var det först 1980 det första paret tillverkades! Dessförinnan hade man tillverkat en rad produkter för motorcyklister. Materialvalet, som än idag används i glasögonen, var Unobtanium vilket också var grundarens patent.

Skidglasögon från Oakley är idag en vanlig syn för alla som vistas i sportsammanhang. Resan har dock varit brokig sedan börsintroduktionen 1995. Några år efter introduktionen förvärvade Oakley bolaget Iacon Inc vilka hörde till detaljhandeln inom solglasögon. Detta var den första av en rad rockader i verksamheten och kanske en av de starka faktorerna bakom genombrottet på marknaden. När Oakley köptes upp av Luxottica, år 2007, hade grundaren 63 % av aktierna i bolaget. Som en del i Luxottica, tillsammans med bl.a. Ray Ban, hamnade Oakley snabbt på en ny marknad. Sedan dess har företagets position varit stabil och produkter från Oakley är välkända långt utanför den initiala kretsen.

Kvalitet och nya landvinningar på materialfronten, var något av startskottet för verksamheten och man har vidhållit sitt fokus. Produkterna genomgår rigorösa tester för att kunna leva upp till de nya kundgrupperna. Idag används produkter från Oakley bland annat av Amerikansk militär och polis. De stora framgångarna inom glasögon har inte hindrat företaget från att ge sig in på andra arenor och man har idag ett sortiment som vida övergår de bäst kända artiklarna. För att hitta skidglasögon som tål hård användning och tuff miljö, är Oakley ett namn att ha med sig i butiken!

Laddar…