Gipron

Sortera på:

Produkter per sida:

Gipron

Gipron är ett familjeägt italienskt företag som i dagsläget drivs i fjärde generation. Mannen bakom företaget, Giuseppe Pronzati, grundade företaget 1917 i Milano. Även om företaget förändrats genom åren som gått, har man bibehållit sin produktion i Italien. Fram till andra världskriget bedrev Gipron sin verksamhet i Milano. Under kriget drabbades Gipron av bombräder och fabriken totalförstördes. Det som kunde räddas av maskiner och produkter, flyttades till Vanzago där man åter började producera sportutrustning av bästa sort.

Produktserierna från Gipron har tidigare innefattat allt ifrån rullskridskor till skidbindningar, snöskor och skidstavar. Även om flera av dessa produkter tillverkas än idag, har fokus i allt högre utsträckning blivit stavar. Sedan genombrottet för gå-stavar som motionsform har Gipron haft en ny och bred marknad framför sig. Även trekkingstavar och skidstavar hör till de större varugrupperna i företaget. Konsumenter är idag mer införstådda i hur man känner igen kvalitet, vilket ställer nya krav på tillverkare. Gipron hör till de som uppmärksammats för sin kvalitet och nya kunder tillkommer kontinuerligt.

Att justera stavarnas längd har varit en utmaning för tillverkare och butiker. Gipron initierade en tvåårig studie för att ta fram ett tillförlitligt och enkelt låssystem för att användare enkelt skall kunna justera sina stavar. Resultatet är Flicklock! Detta låssystem är lätt att använda och tar minimalt utrymme. Flera av deras mest populära stavar för trekking och skidåkning har flicklock vilket tagits väl emot i branschen. Med detta har Gipron ytterligare bevisat sin innovationskraft och är nu en av de ledande i världen.

Populära varumärken

Laddar…