Timberland

Sortera på:

Produkter per sida:

Timberland

Timberland är ett av de märken som många har en relation till på ett eller annat sätt. Varumärket har sedan 1980- talet funnits i Sverige. Från och med att Timberland började expandera internationellt under 80-talet har de haft stadiga kunder här. Grunden till varumärket lades redan 1918 av Nathan Swartz som var skomakarlärling i Boston. Än idag finns familjen Swartz representerade i företagets ledning. Detta är ett företag som håller fast vid grundtanken om att tillverka kvalitet vilken klarar tufft slitage.

Det var skapandet av en vattentät sko som gjorde att Timberland tog marknaden med storm under 1970- talet. Man började fästa skoöverdelen i sulan utan söm, vilket gav en i princip helt vattentät sko. Detta kunde göras på grund av att man inte var rädd för ny teknologi utan istället omfamnade den. Timberland har aldrig gått ur tiden och man kan än idag se de klassiska kängorna överallt i städerna. Varumärket har ett brett sortiment och har stadigt utökat sina kollektioner. Timberland säljer numera alla möjliga sorters skor och man kan köpa både sneakers, sandaler, båtskor och seglarskor likväl som den klassiska kängan. Därtill väskor och kläder. Timberland och populärkultur är en kombination som ytterst få har missat. Timberlands kängor har burits av de absolut största namnen inom hiphop vilket bidragit till att en ny kundgrupp tillkommit.

Timberland är ett av de företag som sett till att engagera sig både i miljöfrågor och i sociala frågor under parollen ”Make it better”. Detta yttrar sig i en ambition att hela tiden ge tillbaks till samhället. Det bidrar i sin tur till intresset för det livsstilsmärke Timberland blivit.

Populära varumärken

Laddar…