Klättermusen

Klättermusen är ett företag vars bas vi finner i Åre. Att lokalisera sig i Åre innebär alla förutsättningar som krävs för att man ska kunna utveckla och testa sina produkter. Med närhet till både skidåkning, fiske, fjäll och skogar, finner man de situationer som Klättermusens sortiment skall fungera i. Åres föränderliga klimat bidrar också till detta. Namnet Klättermusen är så svenskt det kan bli. Många menar att detta är en av orsakerna till att man säljer så bra som man gör även utanför Sveriges gränser. Anledningen är att svenska produkter i allmänhet, och Klättermusens produkter i synnerhet, sedan länge stått för kvalitet internationellt.

Produkter

Klättermusen

Ett trevligt, och väldigt uppskattat, initiativ från Klättermusen är att de sätter etiketter på sina produkter. Dessa fungerar som en slags pant. Man kan lämna in en förbrukad väska eller annan produkt hos en återförsäljare och på så vis skaffa sig en ny. Klättermusen arbetar ständigt med sin ekoprofil och man menar att just detta är en viktig del av Klättermusens själ. 

På Klättermusen är man noga med att betona vikten av att hitta sin egen nisch framför att vara lagom. Vad står då Klättermusen för? Miljömässigt riktiga produkter, funktionalitet före trender som ändå bara kommer och går, hög kvalitet och exklusivitet. Klättermusen är ett företag som tillhandahåller produkter för friluftsmänniskan i första hand. Då Klättermusen har vunnit ett flertal priser för sina produkter kan man utan tvekan dra slutsatsen att de gör detta bra. De kläder och ryggsäckar man tillverkar ska klara av ett krävande och strapatsrikt friluftsliv. Det är med andra ord inga produkter som man ska gå runt och flanera i. 

Miljötänket går som en röd tråd genom Klättermusen produktionskedja. Ett bra exempel på detta är att man återanvänder polyamid från gamla fiskenät och mattor som sedan används som material i Klättermusens ryggsäckar och väskor.

Klättermusen säljer sina produkter främst till friluftsmänniskor. Man har dock under senare år sett en ökad försäljning också till andra miljömedvetna personer. Dessa kunder söker vardagskläder och varor som tillverkats miljövänligt.

Laddar…