Alla tillverkareKlättermusen
Klättermusen

Att investera i en skaljacka, ett par byxor eller en ryggsäck från Klättermusen är att investera i äkta svensk kvalitet. Med basen i Åre har närheten till skidåkning, fiske, klättring, fjäll och skog inneburit bästa förutsättningar för kvalitetssäkring av deras produkter. Du kan lita på att din utrustning kommer hålla igenom stormande vindar, bitande kyla och hällande regn, utan att kompromissa om varken komfort eller design.

“Maximum safety for you, minimum impact on nature”. För Klättermusen har det sedan start varit en självklarhet att minimera produktionens miljöpåverkan. Användningen av återvunna material och ett obrytbart fokus in på detaljnivå går som en röd tråd genom hela produktionskedjan. Resultatet blir något högkvalitativt och hållbart som du kommer vilja ta med på alla äventyr framöver.  

Produkter

Klättermusen

Ett trevligt, och väldigt uppskattat, initiativ från Klättermusen är att de sätter etiketter på sina produkter. Dessa fungerar som en slags pant. Man kan lämna in en förbrukad väska eller annan produkt hos en återförsäljare och på så vis skaffa sig en ny. Klättermusen arbetar ständigt med sin ekoprofil och man menar att just detta är en viktig del av Klättermusens själ. 

På Klättermusen är man noga med att betona vikten av att hitta sin egen nisch framför att vara lagom. Vad står då Klättermusen för? Miljömässigt riktiga produkter, funktionalitet före trender som ändå bara kommer och går, hög kvalitet och exklusivitet. Klättermusen är ett företag som tillhandahåller produkter för friluftsmänniskan i första hand. Då Klättermusen har vunnit ett flertal priser för sina produkter kan man utan tvekan dra slutsatsen att de gör detta bra. De kläder och ryggsäckar man tillverkar ska klara av ett krävande och strapatsrikt friluftsliv. Det är med andra ord inga produkter som man ska gå runt och flanera i. 

Miljötänket går som en röd tråd genom Klättermusen produktionskedja. Ett bra exempel på detta är att man återanvänder polyamid från gamla fiskenät och mattor som sedan används som material i Klättermusens ryggsäckar och väskor.

Klättermusen säljer sina produkter främst till friluftsmänniskor. Man har dock under senare år sett en ökad försäljning också till andra miljömedvetna personer. Dessa kunder söker vardagskläder och varor som tillverkats miljövänligt.

Laddar…