10% extra rabatt på ett helt köp* | Kod: EXTRA10
*Gäller ej produkter märkta "Exkluderad vara", Alfa, Mountain Equipment, Härkila, Tacx, Wahoo, Lumonite, LedX, Leatherman, Meindl, Norrøna, Tentipi, Thule, Real, elektronik & cyklar. Dras från nuvarande pris. Giltig t.o.m. 27/3-2023.
Mountain Works

-35%
/images/product/medium/74944.jpg
Black
True
-35%
/images/product/medium/74947.jpg
Military
True
-30%
/images/product/medium/74941.jpg
Black
True
-35%
/images/product/medium/74945.jpg
Black
True
-40%
/images/product/medium/74943.jpg
False
-40%
/images/product/medium/74946.jpg
False
-26%
/images/product/medium/78978.jpg
Sahara
True
-40%
/images/product/medium/74940.jpg
Military
True
-27%
/images/product/medium/78975.jpg
Black
True
-37%
/images/product/medium/74942.jpg
False
-27%
/images/product/medium/78977.jpg
Ivory
True
-31%
/images/product/medium/79157.jpg
Black
True

Mountain Works är ett nytt, ungt Svenskt varumärke med förgreningar över hela världen. Grundarna har varit med i hetluften sedan 1970-talet och kanaliserar nu alla sina kunskaper, kontakter och erfarenheter i detta nya projekt.

Mountain Works

Mountain Works är ett svenskt märke som skapar dunjackor anpassade till det skandinaviska vinterklimatet. Inspiration har man fått från miljön i bergen, men utvecklingen sker så väl för friluftsmänniskan som för stadsbor.

De svenska grundarna till företaget hade 40 års erfarenhet i branschen när de i början av 2000-talet lanserade det egna varumärket Mountain Works. Kläder som skulle passa lika bra uppe på bergstopparna som i en stadsmiljö. Resultatet blev ett flertal vackra vinterjackor, närmare bestämt ultralätta dunjackor i modern design. Mountain Works hjärta brinner för kombinationen av friluftsliv och mode. Företagets utvecklare arbetar ständigt med att finna de mest avancerade materialen och textilierna för att slutkonsumenten ska finna inspiration i deras produkter. Jackorna finn i olika modeller. Däribland en populär parkas-version. Dunjackan av högkvalitativt gåsdun håller värmen, ger maximal komfort och utmärkt isoleringsförmåga. Även den justerbara luvan är vanligtvis stoppad med dun. Jackorna har flera praktiska detaljer som utgångar för hörlurar.

Dunjackorna från varumärket har över 550+ fill power. Fill power är ett mått som mäter dunets packning och värmeförmåga. Sedan 2015 har Mountain Works ny ägare och tanken är att varumärket framöver ska producera mer än bara jackor. Man hoppas kunna erbjuda ett varumärke för urbana miljöer till mogna kunder med ungt sinne. Företaget riktar in sig till män och kvinnor mellan ca 30 till 50 år. Företaget planerar att förutom jackor även erbjuda en sommarkollektion och en betydligt större damkollektion. Idag säljs deras dunjackor främst i Sverige, men de har även distribution till Norge och Danmark. Hur företaget bryter ny mark i framtiden återstår att se men det står klart att man har stora visioner för Mountain Works.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…