JUST NU | 25% på ett köp
KOD: JUNI23
Se villkor.
AclimaDet norska företaget Aclima har fokus på sportunderkläder med hög kvalité, komfort och funktion.  Familjeföretaget startades 1922 och ägs sedan 1939 av familjen Johansen. Det var även då som företaget expanderade starkt och idag det ett mycket etablerat företag inom branschen för sportunderkläder. Inte oväntat är deras största marknad Norge men även i Sverige går och de övriga nordiska länderna går det att hitta märket. 

Det är just det nordiska omväxlande klimatet som ligger bakom utvecklingen av underkläderna som går att hitta i Aclimas utbud. De som bär dem ska både hålla sig varma och torra. En kombination som kräver en tydlig balans.  

Företaget ligger idag i  Krøderen precis vid Norefjell. Ett område som minst sagt både ger inspiration och testmöjligheter till de plagg som produceras. Det är även en av de stora fördelarna med Aclima. De producerar sitt utbud i det klimat som de kommer användas i. 

Utbud från Aclima:


Märket Aclima är främst känt hos de som tränar mycket och vill ha hög kvalité på underkläderna. Men märket har ett utbud som vänder sig till alla åldrar. Allt från plagg som passar barn i förskoleåldern till de extremt tåliga underkläderna som används inom Försvarsmakten i Sverige och Norge. Dess utbud används även ofta av yrkesgrupper som poliser, brandmän och de som jobbar med skogsbruk. 

Affärsidé

Kort sagt handlar företagets affärsidé om att ”få fler att trivas ute”. Detta genom att helt enkelt göra det behagligare att vara ute. Det låter enkelt men att skapa underkläder som bevarar värmen är inte lika enkelt. För att kunna uppnå detta mål har de valt att specialisera sig på materialet ull. Fördelen med ull är att det håller personen varm även om det skulle bli fuktigt. Den ull som de prioriterar är Merinoull då denna ull skapar bäst komfort oavsett väderlek eller yttertemperatur. Dessutom passar ullen för en väldigt stor mängd av uteaktiviteter. 

Plaggen ska vara bekväma och hållbara men framförallt erbjuda den andningsförmåga som är grunden för att inte fukt ska bevaras vilket ofta är grunden för att människor fryser trots fysisk aktivitet. 

De skriver själva på sin hemsida att ”vi vill visa världen som förväntas av moderna underkläder…” Detta utifrån att de både kan vara snygga, mjuka och andas. Om de lyckas – Prova själv och avgör. 

Aclima – Keep you Dry

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…