Scott

Produkter

Scott

Scott har funnits sedan 1958 och företagets grundare var Ed Scott i Sun Valley i Idaho. Scott är ett företag med gott rykte världen över och deras produkter återfinns i en rad kategorier. Däribland cykel, skidor, stavar och skidbindningar. Från början var detta företag endast fokuserat på den amerikanska marknaden och det fullständiga varumärkesnamnet var då ”Scott USA”. När exportmarknaden växte runt år 1978, och företaget närmade sig den Europeiska marknaden ändrades namnet till ”Scott Sports”. Företagets valde att ha sitt nya kontor i Schweiz och de är idag väletablerade i Europa.

Scott har redan tidigt varit progressiva och värderat nya innovationer. Deras högteknologiska lösningar har gjort företaget till pionjärer inom sportutrustning. När Ed Scott bytte ut bambu och stål i skidstavarna till aluminium var framgången säkrad för företaget. Detta är ett varumärke som kombinerar innovation och tradition i en blandning som flyttar positionerna för en hel värld. Till raden av innovationer från varumärket är hel-dämpade terrängcyklar värda att nämnas. Inom genren för tvåhjulingar har även lättviktsramen för triathlon-utövare en plats i sporthistorien.

Sedan mitten av 1990-talet har man breddat sitt produktutbud. Att börja tillverka kläder och utrustning för professionella utövare har varit en bra satsning som gett stor exponering. I kollektionen för nya produktområden finns bland annat ryggsäckar utformade för alpina äventyr. Sin vana trogen har egenskaper och smarta funktioner styrt utformningen. Resultatet är ingenjörskonst och design i en utsökt balans. Bland produkterna från detta varumärke finns såväl traditionella artiklar som innovativa ryggsäckar med vätskesystem. Oavsett vilken gren man är aktiv inom, kan man hitta bra utrustning från Scott Sports.

Laddar…