Patagonia

Patagonia är ett amerikanskt varumärke som funnits på marknaden sedan 1973. Huvudkontoret ligger i Ventura, Kalifornien, men siluetten i företagets logotype är från Patagonien och närmare bestämt Cerro Fitz Roy vid gränsen mellan Argentina och Chile. Det klippiga berget anses vara den svåraste klättrings-utmaningen i världen. Företaget är nära förknippat med sin grundare Yvon Chouinard, vars namn också är vida känt för framgångarna inom klättring. Både Yvon Chouinard och företaget Patagonia är miljökämpar som verkar för att bevara naturen och de vidsträckta landskapen. Ambitionen att minimera belastningen på miljö och natur är någonting som genomsyrar verksamheten. Sedan miljöprogrammen i företaget kom igång omkring 1985, har Patagonia donerat pengar och tjänster till ett värde av omkring 70 miljoner dollar.

Produkter

Fleecejacka för damer
1795 kr1599 kr

Patagonia

Företaget Patagonia är i mångt och mycket ett resultat av en serie händelser vilka börjat med Yvons Chouinards försök att försörja sig på sin passion. Till en början sålde han handsmidda kilar och klättringsutrustning genom Chouinard Equipment. Efter en rad juridiska utmaningar fick bolaget lägga ner och utrustningen såldes till vapendragaren Peter Metcalf. Varorna gick in i dennes företag Black Diamond som ännu hör till de främsta inom utrustning för klättring. Yvon plockade upp resterna från den tidigare verksamheten och formade Patagonia. Fokus var dock inte längre selar och block utan kläder samt väskor.

Produktionen inom Patagonia utgår från ekologiskt hållbara metoder och man försöker hålla kedjan transparent för att på så vis inspireras att alltid genomföra åtgärder. Återanvänt material är en av faktorerna som bidrar till de förhållandevis små ekologiska avtryck företaget gör. De som vill positionera sig som miljömedvetna klättrare och friluftsentusiaster, väljer därför ofta Patagonia när de behöver nya plagg. Att dessa är av erkänt hög kvalitet bidrar naturligtvis också till deras rykte som ett av de främsta varumärkena inom outdoor-aktiviteter.

Laddar…