Le Chameau

Sortera på:

Produkter per sida:

Le Chameau

Claude Chamot startade år 1927 någonting som skulle bli en föregångare inom stövlar. Det var i Cherbourg det hela startade för snart 100 år sedan och de stövlar som säljs under varumärket idag, är både funktionella och vackra. Stövlarna är unika på marknaden och tillverkas i naturgummi. Le Chameau bygger på en vision om att tillverka bekväma stövlar som excellerar både i funktion och i estetik.

Claude Chamot var väl medveten om bristerna som fanns i dåtidens stövlar. För att bryta trenden och tillföra någonting nytt, som kunde leva upp till kundernas önskemål, tog har fram en ny sorts stövel. Gensvaret var positivt och en ny era inom stöveltillverkning startade. Grundaren bakom Le Chameau anses vara pionjären bakom vulkaniseringsprocessen. Ett tillverkningssteg som idag är vanligt förekommande för en rad varumärken. Den internationella expansionen dröjde till år 1939 och därefter har fabriker etablerats runt om i världen.

Någonting som särskiljer Le Chameau från övriga varumärken är att alla stövlar är handgjorda. Det tar ett knappt år att utbilda sig till stövelmakare hos företaget och det förstklassiga hantverket är vad som satt varumärket på kartan. Man använder finaste tänkbara material i sina skor och alla är designade för att ge högsta komfort. Fötterna skyddas mot väder och vind genom naturgummi och kalvläder. Att göra tillverkningen för hand ger full inblick i hela processen och man lämnar 2 års garanti på alla skor som lämnar fabriken!

Le Chameau tillverkar stövlar som tål temperaturer ner till 25 minusgrader vilket gör att de kan användas på många olika platser världen över. Vissa av deras stövlar har blivit välkända klassiker som ”Deltanord” eller ”Vierzon”. Botanisera i utbudet och hitta din favorit!

Populära varumärken

Laddar…