20% rabatt på ett köp
KOD: DEAL20
Se villkor.
Sätila

-47%
/images/product/medium/76539.jpg
DarkGrey
True
-43%
/images/product/medium/76540.jpg
DarkNavy
True
-43%
/images/product/medium/49795.jpg
SilverGrey
True
Sätila Grace Headband - Ett dampannband i ull från Sätila!
-46%
/images/product/medium/49794.jpg
LightGrey
True
Sätila Grace Hat - En snygg ullmössa till dam från Sätila!
-43%
/images/product/medium/49796.jpg
SilverGrey
True
Sätila Grace Mitten - En klassisk ullvante till dam från Sätila!
-45%
/images/product/medium/70994.jpg
GreyMelange
True
-54%
/images/product/medium/22477.jpg
False
Sätila Annie
/images/product/medium/49802.png
False
Sätila Stenis - En snygg retro alpinmössa till dam och herr från Sätila!

Sätila

Sätila of Sweden är ett gammalt svenskt företag med rötterna i den lilla byn Sätila, Västergötland. Företaget startades 1896 och sedan dess har man designat, stickat och levererat mössor. Det var en man vid namn Johannes Nilsson som köpte de första delarna till stickmaskinerna som skulle komma att bli kärnutrustningen i Sätila of Sweden.

Mössan har varit kärnan för Sätila of Sweden ända sedan starten och märket har nått stora framgångar genom åren. När Ingemar Stenmark under 1970- talet bar en av Sätilas mössor blev mössorna en naturlig del av det svenska arvet och Stenmarksmössor var en trendfaktor i åratal! Idag finns tre originalmössor kvar i sortimentet. Dessa är mössorna som kallas Stenis, Sätila Original och Umfors. Nu har man utökat sin kollektion och säljer även vantar och halsdukar. Deras plagg finns i alla storlekar och för hela familjen.

Förutom de klassiska modellerna finns en rad nyare alternativ. Framförallt inom ramen för kollektionen Sätila Vision. Sätila Vision är mössor tillverkade för den aktiva och tränande individen vilket innebär att mössorna är extra utrustade. Denna extra utrustning består av reflexer och högteknologiska material som transporterar bort fukt.

Utöver Sätila Vision finns även kollektioner som Outdoor, Lifestyle och Kids. Lifestyle är de produkter som är skapade för att passa vardagsanvändning medan Outdoor är en kollektion för att passa ett aktivt outdoorliv med de utmaningar detta kan innebära. Här kan man finna produkter som passar både för skogspromenaden och för de mer högaktiva aktiviteterna. Sätila of Sweden arbetar för att skona naturen. De förbättrar ständigt val av material och föredrar hållbara och helst återvunna sådana. Ett av de garn som används i produktionen hos Sätila of Sweden är av bomullskvalitet och kommer från återvunna jeans. Vad gäller merino använder de sig av mulesingfri sådan. I övrigt är ekologisk bomull en viktig råvara.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…