Ilse Jacobsen
För nuvarande har vi inga produkter från den här tillverkaren.

Ilse Jacobsen

I mer än 20 år har Ilse Jacobsen tillverkat regnkläder, damkläder, skor och accessoarer. Allt med inspiration från den lilla sommarorten Hornbæk i Danmark. Hornbæk är en fiskeby på Nordsjälland, ca 12 km nordväst om Helsingör. Här i sommaridyllen vid havet har designern Ilse Jacobsen hämtat sin inspiration. Ilse Jacobsen är en aktiv kvinna som säljer alltifrån skönhetsprodukter och spabehandlingar till blomsteruppsättningar. Men det är hennes populära kläder, gummistövlar och accessoarer som tagit sig ut i Europa.

Ilse Jacobsen startade sin yrkesbana med att jobba för ett etablerat skomärke, men de egna idéerna och tankarna växte sig starkare. Tillslut köpte hon en butik i Hornbæk för att sälja varor från det egna varumärket. Företaget grundades 1993 utifrån en filosofi om enkelhet, elegans, komfort och kvinnlighet. Den första kollektionen bestod av 10 olika skostilar. Skor som speglade en avslappnad attityd i kombination med elegans och kvinnlighet. Snart växte företaget till att även innefatta damkläder. Hennes målgrupp var den moderna och moderiktiga kvinnan. Hon inspireras av inga mindre än designers som Ralph Lauren och Louis Vuitton.

Gummistövlar från Ilse Jacobsen är klassiskt formade, inte sällan med stilig snörning och eleganta färger i svart eller rött. Ilse Jacobsons design gör det möjligt att klä sig stiligt, även när det regnar. Stövlarna är sköna och invändigt draperade i bomullsfleece som håller fötterna varma. Stöveln är tillverkad i naturgummi och kommer med en yttersula som ger ett stabilt och bra grepp på de allra flesta underlag. Snörningen på utsidan ger också en möjlighet att justera passformen än bättre.

Har man investerat i en gummistövel av högre kvalitet och modell, så som Ilse Jacobsens, är det naturligt att vilja ta hand om dem. Att låta gummistöveln vara så där fin, bekväm, och användbar som den är vid inköpstillfället. Ilse Jacobsen har därför även produkter för skovård.

Laddar…