Wolverine
För nuvarande har vi inga produkter från den här tillverkaren.

Wolverine

Wolverine startades 1883 i USA av Gustav Adolf Krause och är därmed ett av världens äldsta skomärken. Krause var både skomakare och garvare. Han började tillverka slittåliga, robusta, skor och varumärket blev främst populärt bland arbetare som krävde kvalitet. Wolverine var skorna man kunde finna på många fötter när järnvägen byggdes ut över kontinenten, vilket innebar en enorm expansion för Wolverine.

Företaget har ett flertal kollektioner för olika situationer. Wolverine 1000 Mile tillhör toppskiktet sett till popularitet. Dessa skor namngavs till 1000 Mile av den enkla anledningen att man utan svårighet kan vandra 1000 miles i dessa. Man använder hästläder och en speciell metod i tillverkningen av dessa skor som gör att de håller toppkvalitet. Om Krause hade kommit och hälsat på idag, hade han minst sagt varit nöjd då traditionen och kvalitetstänket ännu råder.

Wolverine har inte utökat sitt produktutbud utan håller sig till kvalitetsskor och kängor. Detta har inneburit att kunder förknippar Wolverine med högkvalitativa skor och ingenting annat. Många större varumärken börjar utveckla andra kollektioner när de gjort sig kända på marknaden, men Wolverine har sedan dag 1 hållit sig till att sälja skor av kvalitet.

Efter en lång tid av slit och släng-mentalitet ser vi idag hur många runt om i världen blir mer och mer måna om miljön. Många ser till vad de själva gör och hur deras egna handlingar påverkar miljön. Att införskaffa bra och rejäla skor som håller i många år, istället för att köpa någon trendig variant som kastas säsongen efter, är ett smart val för miljö och natur. Detta är kanske en av anledningarna till att vi ser en ökning i försäljning av dyrare, men mer tåliga skor. Att köpa skor från Wolverine handlar om att skaffa en sko som man kan ha mycket länge och att ta hand om miljön på ett bra sätt.

Laddar…