Kavat

Sortera på:

Produkter per sida:

Kavat

Kavat betyder morsk och modig. Det är bra egenskaper både för en person och för ett företag. Kavat startades redan 1945 av Ragnar Karlsson som efter 20 år på C.A Jonssons Skofabrik, bestämt sig för att starta eget. Då under namnet Ymer. Företaget fokuserade då inte enbart på barnskor utan hade en bredare kundgrupp. På 70- talet tog sonen Bengt över och han började, tillsammans med sin hustru Birgitta, att tillverka skor under det nya varumärket Kavat. När Ragnar startade det som skulle bli Kavat, var riktningen tydlig. Det skulle vara kvalitetsskor och ingenting annat. Devisen har stannat i verksamheten och man är idag mycket noga med allt ifrån design till funktion, hållbarhet och råvaror. Kavat utmanar den numera så utpräglade slit- och slängmentaliteten.

2008 miljömärktes deras första sko under EU Ecolabel och det var deras fina barnsko Edsbro som tilldelades denna utmärkelse. Sedan dess har över 50 skomodeller från Kavat fått certifikat från EU Ecolabel och fler blir det! Detta är en ny miljömärkning som är erkänd i hela Europa. Vidare är det den officiella miljömärkningen i EU. Genom EU Ecolabel kan man få hjälp att identifiera produkter och tjänster som har reducerad miljöpåverkan genom hela produktionskedjan från start till färdig produkt.

Då Kavat är noggranna med hela processen från idé till färdig produkt kan man lita på att de material som används i deras skor är av högsta kvalitet och att materialen har gått igenom många tester innan de används. Deras Kavat XC (Cross Country) Leather tillverkas i Europa och detta skinn är både underhållsfritt, hållbart och vattenavvisande. Då membranet på utsidan är intakt, behöver man vare sig fetta in eller impregnera Kavats skor, vilket underlättar vardagen. Kavat EP (Eco Performance) Leather tillverkas även det i Europa och är kromfritt samt besitter vattenavvisande egenskaper. Har man skor med detta material krävs det att man rengör skorna och smörjer in dem med Kavat Eco Vax efter att de torkat.

Kavat producerar de flesta av sina skor på sin egen fabrik i Bosnien vilket innebär att man har kontroll över hela produktionen. Fabriken är ISO certifierad 9001 och 14001. Vissa av skomodellerna tillverkas dock i Sverige och hos externa samarbetspartners. De modeller som tillverkas i Sverige är Postiljonen och Konstapeln.

Populära varumärken

Laddar…