Baffin

Sortera på:

Produkter per sida:Baffin Inc. grundades år 1997 av Paul Hubner. Varumärket har sitt säte i Stoney Creek, Ontario, Kanada och med stor kärlek till hemlandet utvecklar de skor som bemästrar Kanadas utmanande terräng och klimat. 

Bakgrund

Namnet Baffin delas med Kanadas största arktiska ö, norr om fastlandet. Ett landområde känt för sina långa kalla vintrar, de dimmiga och molniga dagarna och där kraftiga snömängder kan inträffa när som på året, även under sommarmånaderna.

Det är få som kan miljö- och livsvillkoren i polarområdet bättre än inuiterna. Under Pauls uppväxt spenderade hans far Peter Hubner en längre tid hos det inuitiska folket för att föra deras kunskaper om skor vidare till en bredare publik. Paul Hubner plockade upp fascinationen för den arktiska världen och genom ett nära samarbete med Kanadas inuiter har märket Baffin tagit tillvara på inuiternas unika kunskaper och traditioner och utvecklat några av marknadens mest avancerade vinterskor. 

Utvecklade för att användas

Baffin utvecklar skor anpassade för jord, luft, eld och vatten i de mest utmanande situationerna. Bakom komforten och den tidsenliga designen ligger en nytänkande teknik av utrustning uppbyggd av 8 lager skyddande material. 

Att Baffins produkter är benämnda ”Polar proven” är mer än en tjusig tagline. Baffins produkter används och testas kontinuerligt under äventyr och expeditioner till såväl nordpolen och sydpolen som till Machu Picchu i Anderna, Peru och Mount Everest Base Camp i Nepal. Baffin tror på att testa sitt varumärke i den verkliga världen och är stolta över att säga att varje resa och utmaning är en framgång. Inte för att varumärket eller expeditionen i sig blivit en garanterad framgång, utan för att de tillfällen de uppskattat att Baffin inte presterat i högsta klass, så har produktutvecklingen varit ett faktum med korrigerade detaljer och förbättringar för att köparen inte ska uppleva annat än full tillfredsställelse. 

Baffin strävar efter att utrusta kvinnor och män för prestationer i utmanande miljöer, som testar såväl människan som utrustningen. Det finns en tro hos Baffin att de utmaningar som testar vår uthållighet, såväl vår fysiska som mentala, utvecklar oss och gör oss starkare.

Brinner för välgörenhet

Baffin är också ett märke starkt engagerad i globala välgörenhetsfrågor och har ett partnerskap med Edmund Hilary Foundation för att stödja rätten till utbildning, återplantering av skog och möjligheten att få sjukvård i utsatta områden i Nepal.

Värdeord

Det finns många värdeord som kan sägas beskriva Baffins varumärke, bland dem återfinns: äventyrslysten, kraftfull, pålitlig, anpassningsbar, innovativ och design med ett syfte. 

Populära varumärken

Laddar…