Vibram FiveFingers
För nuvarande har vi inga produkter från den här tillverkaren.

Fivefingers

Vibram är inget nytt företag på marknaden för högpresterande gummisulor. Den första sulan kom ut på marknaden redan 1937, men det är först under senare år den gula oktagonen blivit känd för allmänheten. Upptakten till företaget Vibram, som också ligger bakom varumärket Fivefingers, var grundarens tanke om att tillverka sulor på samma sätt som man tillverkar Pirelli-däck. Företaget fick sitt namn efter grundaren Vitale Bramani som var klättrare och ville ha bästa förutsättningar på bergväggarna. Därför var den första sulan avsedd för denna aktivitet. Sedan 1937 har mycket hänt för Vibram och man har positionerat sig som tillverkare av innovativa sulor för idrottsutövning. En av framgångarna är Fivefingers!

2001 var det år tanken om ”fingerskor” definierades. Fyra år senare, 2005, var patentet klart och skorna kunde produceras för en hungrig marknad. Denna produkt har revolutionerat marknaden och finns nu tillgänglig världen över! Tester utförs ständigt i Vibrams eget Technology Centre i Kina där man testar produkterna på olika ytor och i olika väderförhållanden. Vibram Fivefingers utvecklas ständigt och förbättras för att bättre kunna bistå idrottsutövare med förstklassig utrustning. Vibram Fivefingers, eller barfotaskor som de också kallas, finns i en rad olika utföranden.

De olika skomodellerna från Vibram Fivefingers skiljer sig inte åt endast genom design. Företaget har fortsatt sitt arbete och tagit fram en uppsjö sulor för olika terränger. Oavsett om du vill klättra, spring i stan, motionera i skogen eller på stranden, finns ett par Fivefingers att testa!

Laddar…