Mammut

Ett slitstarkt klätterrep blev starten för det som idag är det internationellt omtyckta sportvarumärket Mammut. Det var i Schweiz år 1862 som det första klätterrepet tillverkades av Kasper Tanner, något som genom åren har vuxit till att bli ett välsorterat utbud av sportutrustning som bl.a. kläder, ryggsäckar, klättringsutrustning, sovsäckar - och självklart den välkända lavinsändaren Barryvox. 

Eiger Extreme - For extreme alpine scenarios
I Mammuts mest avancerade kollektion hittills hittar du kläder, skor, klätterselar m.m. anpassade för isklättring och tuffa alpina expeditioner. Kollektionen passar för äventyraren som siktar mot toppen - och vill känna sig totalt obegränsad på vägen dit. 

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Visar sida 1 av 6

Mammut

”By mountaineers for mountaineers” är en slogan företaget Mammut står fast vid än idag, 150 år sedan företagets start. Detta är ett företag med en lång tradition inom klättring. Vid starten 1862 tillverkade man rep. Någonting man fortfarande gör, även om man också kompletterat sitt utbud. Detta schweiziska företag erbjuder den kvalitet som krävs för att man skall känna sig säker under djärva klättringar. I produktsortimentet finns allt ifrån klätterselar till red, ryggsäckar och kläder. 2001 köpte man upp Norska Ajungilak vilka är världskända inom sovsäckar. I och med detta kompletterades utbudet med en produkt som kräver noggrann utformning för att fungera tillsammans med klättring. Även om Mammut har en relativt liten marknad i Sverige, finns de representerade bland annat via Outdoorexperten. I Europa, och främst alpina områden, är detta ett välkänt och uppskattat varumärke. Är du klättrare och inte känner till Mammut, har du någonting att se fram emot!

Kläder från Mammut är tillverkade för att fungera både under klättring och i pauserna mellan etapper. Material och design utgår ifrån klättrarens behov och de har välkomnats stort i klättervärlden. Med all erfarenhet varumärket ackumulerat genom åren är varje detalj inräknad. Detta är ett företag som hållit sig på topp i över 150 år! För att vårda naturen och möjliggöra klättring, är Mammut noga med sina tillverkningssteg. Det finns ett miljöarbete som kontinuerligt utvärderar och förbättrar processerna. Satsningar på miljö-fokuserad tillverkning delar dock företaget med många aktörer i outdoor-branschen. Att ta hand om den natur man vistas i, har blivit en hygienfaktor som alla vinner på i framtiden.

Mammut har en rad olika kollektioner som du kan utforska. Allt ifrån enklare rep och plagg, till avancerade alternativ för den med höga krav. Välkommen att besöka oss för ditt behov av klätterutrustning!

Populära varumärken

Laddar…