PRE SEASON SALE | UPP TILL 60%
Fynda förra årets produkter till grymma priser
Pieps

-36%
/images/product/medium/52574.jpg
False
Pieps Jetforce Bt Booster 25L - Tekniskt förvaringssäck med mycket utrymme
-41%
/images/product/medium/43907.jpg
False
Lavinstav

Pieps

Sedan år 1972 har företaget Pieps försett marknaden med säkerhetsutrustning för vintersport. De har under många ur utmärkt sig genom att ha ett brett produktutbud vars hållfasthet och funktion är noga testade. Vistas du i lavinterräng är säkerhet A och O. Vid eventuella laviner går händelseförloppet mycket fort och utan rätt utrustning är riskerna ofrånkomliga. Med över 40 år i branschen vet Pieps allt som går att veta om riskmedvetenhet och förberedelser. Kanske är detta en av orsakerna till deras status inom alpin sport. Sedan 2012 går Pieps in under Black Diamond om än som fristående varumärke.

Filosofin bakom varumärket formuleras: unconditional reliability (eller ovillkorlig pålitlighet, fritt översatt). När situationen är ett faktum spelar ingenting annat än funktion och effektivitet någon roll. Utbudet från Pieps är stort och täcker inte bara in katastrofutrustning. De tillhandahåller även utrustning vars syfte är att förebygga risker och farliga scenarion. Därtill produceras ryggsäckar för att enkelt kunna ha med sig den utrustning man behöver.

I sortimentet finns såväl klassiska som moderna komponenter. För att ligga på topp är man mån om att inkorporera ny teknik i sina produkter. Ett exempel är de tekniska innovationer som ligger bakom företagets sändare. Med dessa kan man underlätta arbetet vid sökning efter drabbade efter en lavin. Det innebär också att radikalt öka chanserna att räddas. Bland de mer traditionella föremålen finns snösonder eller ”probes” vilka fått nya material för enklare hantering. Med dessa kan man mäta snödjup samt effektivisera sökarbetet efter drabbade i lavinsituationer. Pieps ligger i topp på försäljningslistorna av lavinlarm i Norden och används av såväl bofasta som turister i bergen. Trygghet och säkerhet sammanfattar denna verksamhet. Se till att vara förberedd nästa gång du vistas i alpin terräng!

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…