Chaco

Sortera på:

Produkter per sida:

Chaco

Sedan 1989 har Chaco tillverkat sköna och funktionella sandaler för den miljömedvetna konsumenten.

Mark Paigen arbetade som en veteran bland Coloradoflodens guider när han utformade och grundade företaget, som då fick namnet Gecko. Mark Paigen ville utforma den, i sitt tycke, optimala sportsandalen. En sandal som skulle säkerställa maximal komfort och hållbarhet. Produkterna fick snart en lojal skara köpare bland andra flodguider samt andra vilka levde och arbetade kring vattnet. Företaget kom att utvecklas vidare och bytte namn från Gecko till Chaco. Geckoödlans signum finns fortfarande kvar i flera mönster och i loggan som föreställer ödlan.

Chacos sandaler ska vara lätta att använda i många sammanhang och situationer. De ska vara bekväma och ett förstahandsval vid äventyr. Yttersulan är utformad med antihalk-design och de dubbla remmarna på ovansidan håller foten stadigt på plats. Fokus har varit att sandalerna skall kännas precis lika bekväma oavsett om man befinner sig vid stranden eller mitt i vattnet. Fotbädden är välformad för att ge maximalt stöd till foten och remmarna är tillverkade av snabbtorkande polyester.

Chaco brinner för miljöfrågor. I deras produktion använder man miljövänliga material och deltar i olika välgörenhetsprojekt. Bland de miljövänliga materialen kan yttersulan EcoTread nämnas. Denna återfinns i flera sandaler. EcoTread innebär att sulan är tillverkad i återvunnen gummi. Då hela sandalen är skapad genom användning av syntetmaterial är den perfekt för veganer eller andra som söker djurvänliga skor. Chacos sandaler tillverkas för kvinnor, män och barn. Detta är en del i att Chaco har byggt upp en gemenskap kring sina sandaler. Den som är på äventyr i ett par Chaco får mer än gärna tagga detta i sociala medier, så som på Instagram eller twitter. Detta för att Chaco-användare ska kunna dela sina erfarenheter med varandra. Man använder sig då av taggen #chaconation. Många inspirerande bilder med denna tag har samlats in till Chacos webbplats.

Idag tillverkar Chaco mer än bara sandaler, trots att sandalerna är den största produkten. I utbudet finns även accessoarer, skärp, armband, hundkoppel och hundhalsband. Precis som till remmarna i Chacos sandaler finns det åtskilliga mönster att välja bland.

Populära varumärken

Laddar…