Reusch

Sortera på:

Produkter per sida:

Reusch

Reusch är ett varumärke som tillverkar handskar av yttersta kvalitet för de hårdaste utmaningarna! 1934 tillverkades de första handskarna av grundaren Karl Reusch. Dessa syddes förhand för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Företaget växte sakta fram till år 1972 när genombrottet kom. Sonen Gebhard klev in i verksamheten med en ny kollektion vinterhandskar och varumärket kom ut som en vinnare. De alpina åkarna började använda handskar från Reusch och än idag är vintersport ett huvudfokus för verksamheten. Strax efter framgången inom skidåkning och vintersport initierades ytterligare ett samarbete. Denna gång med den Tyske målvakten Sepp Maier. Kollaborationen utmynnade i världens första specialgjorda målvaktshandskar vilka tog fotbollsarenorna med storm. Kanske var det handskarna som bidrog till att Tyskland tog hem VM året därefter?

I dagsläget är företagets handskar förstahandsvalet för ett stort antal fotbollsmålvakter i toppskiktet. Nya material och innovativ design präglar handskarna som av många anses vara de bästa i världen.

Trots att fotboll och Reusch är nära sammanflätade, är alpin-idrott en kanske ännu större del av verksamheten. Med de nya material som företaget varit med om att ta fram, har funktion och komfort ökat kraftigt för världens alpinåkare. Sponsring är ingenting nytt för Reusch som genom åren försett otaliga idrottare med såväl handskar som annan utrustning. Bland de många åkare som får sponsring återfinns flera guldmedaljörer från världscuper.

Att välja handskar och utrustning från Reusch innebär att investera i kvalitet och en historia som är unik inom såväl fotboll som alpin-idrott. Outdoorexperten har flera produkter från denna jätte inom handskar, vilka du finner här.

Populära varumärken

Laddar…