Devold

Det norska varumärket Devold har tillverkat merinounderställ, ulltröjor och strumpor med oslagbar kvalitet och komfort i över 160 år. Sedan start har deras produkter testats av äventyrare världen över på makalösa expeditioner, vilket har gett Devold en lång erfarenhet och unik expertis av ull och dess funktion. Letar du efter kläder som hjälper till att hålla dig torr, varm och bekväm på vandringen, cykelturen eller i skidbacken, kan det inte blir mer rätt än att satsa på ullkläder från Devold.

Sortera på:

Produkter per sida:

295 kr 206 kr
395 kr 260 kr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Visar sida 1 av 5

Devold

När Ole Andreas Devold grundade klädföretaget Devold år 1853 så var det för att skydda sina medmänniskor från det tuffa, kärva klimatet vid den norska kusten. I över 160 år har Devold fortsatt att utveckla sitt material och sina mönster till att klara uppgiften med perfektion.

Under Devolds färgrika historia har moderna designers så som som Christine Haraldstad-Sindum fortsatt att utveckla dessa nu historiska klädmönster till att passa moderna människor av idag. Det finns ett mycket stort mönsterutbud i Devolds arkiv, vilket kommit att lägga grunden för ett brett sortiment av framförallt underställ. Som gemensam nämnare i alla produkter finns kvalitetsmaterial som lätt och mjuk merinoull. Denna passar friluftsmänniskor i många olika situationer, från vandring till naturliv, sport och äventyr. Hos Outdoorexperten erbjuds ett brett sortiment av Devolds kvalitetssäkrade underställ och överdelar för både dam och herr. Det finns vanligtvis flera storlekar tillgängliga, och kläderna finns många gånger i mer än ett färgalternativ.

Devold har genom tiderna hunnit utveckla en rad populära kollektioner. Nedan följer en kort redogörelse för Devold Breeze, Devold Expedition och Devold Sport. Devold Breeze är en kollektion som utvecklats för det varmare halvåret, då man i ett aktivt sport- och friluftsliv eftersträvar tunna, ultralätta plagg som både kan andas och reglera kroppstemperaturen. Den härliga merinoullen kommer just med egenskapen att vara svalkande när det är varmt och värmande på kvällen eller vid väderomslag när temperaturen börjar sjunka. Plaggen är dessutom mycket lämpliga för känslig hud. Genom en utvecklad kläddesign som bygger på 2-lagersteknologi är Devold Expedition en kollektion för de mest extrema väderförhållandena. Inte bara är merinoullen exceptionellt effektiv i att transportera bort fukt, kläderna rymmer samtidigt en oerhört god isoleringsförmåga. Devold expedition erbjuder underställ som testats och utvärderats på åtskilliga polarexpeditioner. Det inre lagret består av 100% merinoull, medan det yttre består av 90% vattenresistent merinoull och 10% polyamid för ökad tålighet och längre hållbarhet.

Devold Sport är sportkollektion som är tillverkad för ett aktivt liv för sportaktiviteter utomhus. Kläderna är tillverkade av fin merinoull som både är mjuk och ultralätt. Kläderna sitter tight intill kroppen för bästa följsamhet. Genom att kläderna andas bort svett och reglerar temperaturen kan bäraren få ut det mesta av sin sportupplevelse. Kläderna rekommenderas även vid fjällvandring och klättring.

Populära varumärken

Laddar…