PRE SEASON SALE | UPP TILL 60%
Fynda förra årets produkter till grymma priser
Altra

Altras löparskor har en nolldrop-sula och en bredare tåbox som passar dig som söker bekvämlighet, optimal stötdämpning och ett naturligt löpsteg. Nolldrop-sulan innebär att foten vilar i ett mer horisontellt läge, vilket kan vara en utmaning i början - så ge dig själv tid att vänja dig. Är du nybörjare kan du välja en löparsko från Altra som har en något tjockare sula för att göra övergången enklare.  När du väl har vant sig att springa med fötterna i sin naturliga position är det fritt fram att njuta av nya, starka löparmuskler - och en kropp som är bättre rustad att absorbera stötarna från varje löpsteg!

-42%
/images/product/medium/79321.jpg
False
-44%
/images/product/medium/79327.jpg
False
-23%
/images/product/medium/79325.jpg
False
-22%
/images/product/medium/79323.jpg
False
-23%
/images/product/medium/79329.jpg
False
-22%
/images/product/medium/75689.jpg
False
-23%
/images/product/medium/79326.jpg
False
-26%
/images/product/medium/75690.jpg
False
-23%
/images/product/medium/79330.jpg
False
-23%
/images/product/medium/80285.jpg
False
-23%
/images/product/medium/75685.jpg
False
-23%
/images/product/medium/80280.jpg
False
/images/product/medium/70130.png
False
-23%
/images/product/medium/80281.jpg
False
-23%
/images/product/medium/79322.jpg
False
-30%
/images/product/medium/66831.jpg
False
-20%
/images/product/medium/80284.jpg
False
-24%
/images/product/medium/79328.jpg
False
-37%
/images/product/medium/75687.jpg
False
-23%
/images/product/medium/80282.jpg
False
-23%
/images/product/medium/80286.jpg
False
-30%
/images/product/medium/66832.jpg
False
-23%
/images/product/medium/80287.jpg
False
-23%
/images/product/medium/80283.jpg
False
-40%
/images/product/medium/73071.jpg
False
-29%
/images/product/medium/65527.jpg
False
-32%
/images/product/medium/70128.jpg
False
-19%
/images/product/medium/75686.jpg
False
/images/product/medium/75691.jpg
False
-24%
/images/product/medium/73070.jpg
False
-25%
/images/product/medium/66833.png
False
-20%
/images/product/medium/79320.jpg
False
-55%
/images/product/medium/47688.jpg
False
Altra King MT 2 Women är terrängskor för damer
-45%
/images/product/medium/62539.jpg
False
-34%
/images/product/medium/66830.jpg
False

Altra - Stötdämpande löparskor med Zero Drop™


Löparskorna från Altra ger dina fötter utrymme att breda ut sig naturligt och gör det möjligt för din kropp att stärka viktiga muskler -  såna muskler som för många av oss har försvagats av alldeles för många år i löparskor där tårna trycks ihop och sätter foten i ett obalanserat läge. Genom att träna löpteknik och välja ett par skor från Altra som låter dina fötter vara i sin naturliga position kan du ta del av många fördelar. Du blir inte bara en starkare löpare, utan du får också ett naturligare löpsteg och en kropp som är bättre rustad för att absorbera stötarna från varje löpsteg.

Altra grundades av en elitlöpare och butikspersonal från Utah:s främsta löpbutik i USA. Genom tester och videoanalyser försökte de hitta svaret på hur en sko skulle se ut för att ge löparen ett så naturligt löpsteg som möjligt. De insåg att en sådan sko inte fanns på marknaden vid den tiden, och de bestämde sig därefter för att själva utveckla en bekväm löparsko som minskar skador och främjar en bra löpteknik. Resultatet blev varumärket Altra som idag erbjuder stötdämpande löparskor med Zero Drop™-sula och FootShape™-tåbox. Dessa teknologier ger dig en dämpad löparsko som främjar en mjuk landningsfas och låter din fot behålla en naturlig position oavsett terräng

Altra FootShape™-Tåbox

Har du någonsin varit ute på en löprunda och nästan fått kramp i fötterna för att dina tår kläms ihop? Det beror på att de flesta löparskor har en smal tåbox som förhindrar att fötterna får vila i ett naturligt läge - vilket tvingar in dem i en obalanserad position. Det är inte bara obekvämt, utan kan faktiskt leda till riktiga skador och förslitningar. Altras FootShape™-tåbox ser till att dina fötter kan sprida ut sig i sin naturliga form, och resultatet blir att du både får ett kraftigare avstamp och en ökad stabilitet i löpsteget. 

Altra Zero Drop™

Altras löparskor har stötdämpande sulor med Zero Drop-design. Denna design innebär att höjdskillnaden mellan tå och häl är mer eller mindre horisontell, vilket ger hela din kropp en mer balanserad position. Zero Drop ger inte bara din kropp bättre förutsättningar att absorbera stötarna från ett löpsteg, utan det stärker även akillessenan och vadmusklerna - som för många av oss blivit svaga efter år i löparskor med en större höjdskillnad mellan tå och häl.


Löpteknik är A & O för minimerad skaderisk


Designen på Altras löparskor ger dig som sagt bättre förutsättningar för ett naturligt löpsteg, men i grunden är det din löpteknik som kommer vara avgörande för hur du trivs i dina nya löparskor. Har du sprungit i vanliga löparskor med en stor, stötdämpande kudde under hälen, kan det nämligen bli lite av en chock för din kropp när du börjar springa i löparskor som låter din fot vila i ett naturligt, horisontellt läge. Går du ut för hårt kan bytet av löparskor t.o.m. leda till skador. 

Börja därför med ett par löparskor från Altra som har en något tjockare sula och satsa på att öva in en riktigt bra löpteknik. På så vis låter du både fötter och kropp vänja sig i lagom takt. Börja smått och öka hastighet och distans allt eftersom du märker att det går bra. När du väl har vant dig vid dina första skor från Altra kan ditt andra par ha en något lägre sula. En lägre sula gör att du kan fortsätta bygga upp styrka i akillessenan och de lägre vadmusklerna - men det kräver att din kropp redan är van vid en horisontell löparsko.

Altra fokuserar på tre områden när det kommer till löpteknik; kroppshållning, mjuka landningar och snabb stegrytm. När du springer ska du försöka hålla ryggen upprätt (undvik att böja dig framåt vid midjan) och driva framåt med bröst och höfter. Rulla bak axlarna och håll dem i ett avslappnat läge medan du blickar långt framåt. För att landa mjukt ska du undvika att ta ut löpsteget för mycket och istället försöka ha något böjda knän när du landar på fotens främre del. När det kommer till stegrytmen har det väldigt lite med hastigheten att göra - du ska helt enkelt bara försöka lära dig att ta fler steg per minut. Runt 165-180 steg per minut är optimalt, men börja med att öka 10-15 steg per 20 sekunder åt gången. Fortsätt tills öka på tills du når ditt mål. 

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…