20% rabatt på träningskläder & löparskor* | Kod: SWEAT20
*Gäller ej produkter märkta "Exkluderad vara", Norrøna & Mountain Equipment. Dras från rek. pris. Gäller t.o.m. 9/10-2022.
Head

Nybörjare eller erfaren swimrunner? Oavsett vilken nivå du ligger på hittar du swimrunutrustning från HEAD som passar dina behov. Letar du efter tävlingsutrustning finns allt från swimrundräkter, handpaddlar och simlina, till specialtillbehör som ger dig extra flytkraft i vattnet. Du hittar även redskap som kickboards och training-/safety buoys, vilket både ökar din säkerhet och uthållighet när du tränar.

-25%
-25% Head Contour Paddle
-25%
-35%
-25%
-35% Head M´s Swimrun Myboost Lite, våtdräkt
-25%
-25%
-25%
-25%
-25%
-35%
-35%
-35% Head W´s Swimrun Rough Shorty 4.3.2
-40% Head W´s Swimrun Myboost Pro, våtdräkt
-35%
-35% Head W´s Multix VL 2.5
-25%
-25%
-30%
-25% Head Bio Defog
-25%
-30% Head M´s Swimrun Rough Shorty 4.3.2
-25%
-25% Head Swim Fin Energy
-25%
-40% Head W´s Swimrun Base SL 4.2
-35%
-50% Head Swimrun Air Cell Calves 4.2
HEAD erbjuder allt du behöver för ditt äventyr ute på öppet vatten, oavsett om du letar efter träningsredskap eller rustar upp inför en swimruntävling. Här finns ett brett utbud av swimrunutrustning som täcker allt från minsta lilla näsklämma, till funktionella våtdräkter för både dam och herr. För att du enkelt ska kunna hitta en våtdräkt som passar dina behov kan du välja mellan flera olika modeller; vissa är anpassade för swimrun eller simning, medan andra har ett bredare användningsområde och passar för multisport. 

Beroende på när, var och hur du ska använda din våtdräkt finns det flera saker att tänka på. Vid simning i kallt vatten är det generellt sett bättre med en hellång våtdräkt, då de både skyddar mot kyla och ger bättre flytkraft. Ska du däremot simma i varmare vatten kan du välja en kort våtdräkt (shorty) och du får då även större rörelsefrihet. Nästa sak att fundera över är vilken typ av neopren du ska välja, då även detta har inverkan på hur varm du håller dig i vattnet. HEAD har våtdräkter som antingen är nylon- eller Glideskin-belagda. Nylon drar åt sig lite mer vatten och blir därför något kallare i längden, men fördelen med materialet är dess extrema slitstyrka. Det följsamma Glideskin-neoprenet håller dig varmare i längden och går exempelvis att hitta i swimrundräkterna Swimrun Base och Swimrun Aero. 

Du kan också välja våtdräkt efter vilket simsätt du föredrar genom att kolla på våtdräktens tjocklek. För ett växlande simsätt är det bättre med en tjocklek på runt 3 millimeter då det ger dig mer rörelsefrihet, men utövar du enbart frisim kan du välja en tjocklek på runt 5 millimeter. Sist men inte minst: kom ihåg att din våtdräkt ska sitta så tight som möjligt, det är då den hjälper dig att prestera på topp. Lycka till!

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…