Petzl

Produkter

  359 kr280 kr
  399 kr302 kr
  289 kr210 kr
  399 kr308 kr
   2145 kr1716 kr
    Petzl 8003
    1240 kr1175 kr
     Petzl Simba
     660 kr

     Petzl

     Petzl har funnits sedan 1930-talet och är världsledande inom pannlampor. Grunden till hela företaget utgår ifrån en dröm om att utforska världen! För att kunna vara en så fri äventyrare som möjligt krävs det att händerna är fria. Detta behov finns även hos vandrare, klättrare, orienterare och hantverkare. Petzl har därför en bred marknad att hantera. Från initial innovation fram till dagens utbud har en hel del hänt. Utrustningen idag är tekniskt bättre och komforten högre. Insikten om att kunna förbättra rörelsefriheten även vid behov av ficklampor är dock samma idag som när de började tillverka pannlampor under 1930-talet.

     Ferdinand Petzl började utforska grottor i början av 1930- talet när han var tonåring. Han var mekaniker till yrket vilket gjorde det lätt för honom att tänka ut nya smarta lösningar som förenklade när de utforskade grottor. Till en början var det endast Ferdinand själv och hans kompisar som drog nytta av hans innovationer, men det skulle senare visa sig att många fler var intresserade!

     Petzl och hans kompis Pierre Chevalier slog världsrekord under 1940- talet vid utforskning av underjordiska grottor då det var nere hela 600 meter under ytan. De använde sig av nylonrep istället för stegar som var den metod man använde sig av på den tiden. Ett kännetecken för Petzl är att man ansträngt sig för att förenkla och underlätta äventyret. Det bör inte handla om begränsning i utrustningen när man väljer att avstå eller att genomföra en expedition. Tvärtom skall äventyr drivas av visioner och ha så få hinder som möjligt. Petzl har varit föregångare när det kommer till denna inställning vilket gjort att de idag är en av de största i sitt fält.

     Laddar…