Dählie

Dählie designar avskalade kläder med modernt snitt framtagna främst för längdskidåkning, men även löpning och en aktiv livsstil. Kläderna saknar överflödiga, distraherande detaljer och har en enastående passform som är optimerad för längdskidåkarens unika rörelsemönster. Dählies längdskidkläder sitter bra på kroppen och ger dig full rörelsefrihet, vilket sporrar din inre vinnarskalle och gör att du kan ta dig an nästa utmaning med självförtroende. 

Sortera på:

Produkter per sida:

  • 1
  • 2
  • 3
  • Visar sida 1 av 3

Dählie - Längdskidkläder för dam & herr


Letar du efter jackor, byxor, tights eller handskar för längdskidåkning har du hittat rätt. Dählies avskalade, moderna längdskidkläder är framtagna och optimerade för längdskidåkarens unika rörelsemönster. Med Dählie på kroppen får du bästa möjliga rörelsefrihet så att du kan ta dig an nästa utmaning med gott självförtroende. 

Varumärket grundades år 1996 av OS- och VM-medaljören Bjørn Dæhlie som satte ribban högt inom längdskidåkningen under 90-talet. Sedan dess har varumärket genomgått en stor resa för att kunna erbjuda det absolut bästa konceptet inom längdskidkläder och vara en ledande aktör på marknaden. Idag representeras varumärket av Bjørn Dæhlies efterträdare i det norska längdlandslaget, med ambassadörer som exempelvis Petter Northug och Astrid Uhrenholdt Jacobsen. 

Dählie lägger stor fokus på materialval för att minimera sitt miljöavtryck. De exkluderar alla skadliga kemikalier från produktionsprocessen genom att registrera och utvärdera alla material enligt EU:s REACH-direktiv. Genom att utveckla nya teknologier som ger kläderna mer effektiv andningsförmåga, har de även lyckats utesluta de miljöskadliga behandlingar som ibland används i träningskläder för att förhindra dålig lukt. De använder sig också av Bluesign-certifierat material som intygar att miljön, arbetarna och du som i slutändan ska använda produkten inte tar skada av några farliga kemikalier. Utöver det tillverkas kläderna i stor utsträckning av återvunnen polyester och nedbrytningsbar, mulesingfri merinoull. 

Populära varumärken

Laddar…