Spektrum

Har du en passion för livet på berget, skidåkning och naturen? Då delar du den med Spektrum, det svenska företaget från Åre som designar bl.a. skidglasögon med oslagbar funktion, grym passform, utmärkt kvalitet och självklart - minsta möjliga påverkan på vår miljö. De vill nämligen erbjuda ett miljövänligare alternativ för dig som vill bevara möjligheten att leva ett aktivt liv i skog, mark och fjäll. Inte bara för vår skull, utan för alla framtida generationers skull också.

Sortera på:

Produkter per sida:

Skidglasögon från svenska Spektrum


Spektrum grundades av de fyra vännerna Andreas Nilemo, Robert Olsson, Henrik Köhler och Anders Neuman som alla har sina rötter i Åre. Ur sin gemensamma passion för livet på berget och alla aktiviteter som hör därtill, började de designa bl.a. skidglasögon med material som ger ett så litet avtryck på miljön som möjligt. För Spektrum är det nämligen naturen som står i fokus - så att du som delar deras passion kan välja ett miljövänligare alternativ som bevarar vår natur och våra årstider så som de ska vara. 

Inspirationen bakom Spektrum var att deras grundare för några år sedan la märke till att Åres värmeväxlingar och vädersvängningar började bli allt mer extrema. På en plats som Åre är de vana vid att vädret kan slå om på ett ögonblick, men skillnaden var så pass tydlig att de insåg att alla måste dra sitt strå till stacken för att rädda vår jord. Deras bidrag blev bl.a. skidglasögon och kläder med oslagbar passform, enastående kvalitet och självklart - minsta möjliga påverkan på vår miljö.

Spektrum delar sin vision med delägaren och legendaren Ingemar Stenmark, en av tidernas bästa alpina skidåkare. Ingemar Stenmark har sin egen kollektion av skidglasögon hos Spektrum där hans stora framgångar har inspirerat minsta lilla detalj. 

Populära varumärken

Laddar…