20% rabatt vid köp över 2000kr* | Kod: OUT20
*Ej Mountain Equipment, Tacx, Wahoo, Lumonite, LedX, Meindl, Härkila, Norrøna, Tentipi, Thule, mat, elektronik, cyklar, kajaker & presentkort. Från rek. pris t.o.m. 2021-09-20.
 » 
13867

Optimus Svea

Ultralätt, kompakt bensinkök som har mer än ett sekel på nacken.
Antal
Ultralätt, kompakt bensinkök som har mer än ett sekel på nacken.
1495 kr 1456 kr
Lagerstatus: I lager
Handla nu
Betala i november
Smidig retur
365 dagars öppet köp *
Hemleverans
Från 49 kr*
Fri frakt och fri retur*
För beställningar
över 595 kr (ej outlet)
Kundbetyg

Baserat på 1579 omdömen. Se några av omdömena här.;

Beskrivning

Optimus Svea är ett ultralätt, kompakt bensinkök som har mer än ett sekel på nacken. Tack vare dess suveräna prestanda på hög höjd är Svea en favorit bland klättrare runt om i världen men funkar perfekt för alla sorts friluftsaktiviteter. Kökets lock kan med fördel även användas som en mindre kastrull. Att koka 1,0 liter vatten tar endast 3,5 minuter beroende på klimat och höjd. Optimus Svea levereras med ventil.  

Specifikation

Vikt: 550 g
Mått: 10,0 x 13,0 cm
Effekt: 1400 W
Koktid: 1,0 liter på 3,5 minuter 
Brinntid: Upp till 50 minuter
Bränsle: kemiskt ren bensin


Detta ingår:

Brännare
Ventil

OMDÖMEN

4 5
4 Av 5 (1 OMDÖMEN)

Optimus Sveas konstruktion är ett fint exempel på "gammal" design som funkar väldigt bra. Enkelheten ger en mycket hög driftsäkerhet. Som vanligt gäller att läsa manualen och särskilt följa råden att inte skärma av köket alltför mycket från vind. Blir köket för varmt resulterar övertrycket i att bränsle släpps ut via en säkerhetsventil i en riktning som kan resultera i att det fattar eld. Hantera köket rätt så är det inget problem. Den fokuserade lågan gör att köket passar mycket bra till snabba uppkok av vatten motsvarande, men är inte lika lämplig för t.ex. matlagning på murrikka. Det går enkelt att reglera intensiteten men värmen kommer fortfarande på en liten yta. Det är inte ett multifuel-kök vilket kan vara en faktor vid resor i vissa områden.

Visar omdömen 1

Outdoorexperten på Instagram

Använd #outdoorexperten eller @outdoorexperten på Instagram för en chans att synas här!Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Betalsätt och frakt
Laddar…