Petzl GriGri 2

(0 st omdömen)
Säkringsdon för klättring eller firning på enkelt rep. Utmärkt för sportklättring och vid prova-på-kurser eller liknande.
1. Välj Färg
  • Yellow

  • Grey

  • Turquoise

Lagerstatus: Beställningsvara
915 kr
Fri frakt över 500 kr
Prisgaranti
Öppet köp
Kundbetyg

Baserat på 1071 omdömen. Se några av omdömena här.


Funktionalitet
Petzl GriGri 2 är ett säkringsdon för klättring eller firning på enkelt rep och är utmärkt för sportklättring och vid prova-på-kurser eller liknande. GriGri 2 fungerar ungefär som ett bilbälte, rycket och belastningen vid ett fall gör att den låser repet. För att fira ner klättraren använder man spaken för att häva bromsningen på repet och reglerar hastigheten på nerfirningen genom att bromsa den fria änden på repet med handen. Den har också mycket pedagogiska symboler på locket och invändigt som visar hur man ska placera repet.

Generation 2 av Petzl GriGri är 25% mindre och 20% lättare än sin föregångare samt har utökats till att klara rep 8.9-11 mm i diameter och är optimerad för rep 9.4-10.3. Den nya designen ger perfekt rephantering vid nedfirning eller rapellering samt det patenterade handtaget släpper gradvis taget om repet, vilket gör att hanteringen blir väldigt mjuk och säker.

OBS! Om repet placeras åt fel håll i GriGrin har den ingen låsningsfunktion alls! 

Teknisk specifikation:

Anpassad för rep: 8.9-11 mm 
Vikt: 170 g
Standard: CE EN 15151, UIAA
Garanti: 3 år
   (baserat på 0 omdömen)
Antal omdömen 0
Visar omdömen 0  Tillbaka

Populära varumärken

Laddar…