Garmin Fenix 5S

5 5
5
 av 5   (5 st omdömen)
Förstklassig multisportklocka för seriösa idrottare och äventyrare som vill göra mer, inte bära mer. Ger dig fullständig prestanda i en lättare, snyggare och mer kompakt design.
1. Välj Färg
  • Black

  • Carrara White

Lagerstatus: I lager
5895 kr4499 kr
Fri frakt över 500 kr
Prisgaranti
Öppet köp
Kundbetyg

Baserat på 612 omdömen. Se några av omdömena här.


Funktionalitet
Garmin Fenix 5S är en förstklassig multisportklocka för seriösa idrottare och äventyrare som vill göra mer, inte bära mer och ger dig fullständig prestanda i en lättare, snyggare och mer kompakt design. Fenix 5S ger dig möjligheten att slå gårdagens resultat med avancerade funktioner som gör stor skillnad för dina träningsframsteg, som pulsmätning vid handleden, inbyggda aktivitetsprofiler, grundläggande navigeringsfunktioner och prestationsdata som gör att du bättre kan kontrollmäta effektiviteten av och framstegen med din träning.

Eftersom en storlek inte passar alla har Fenix 5S med 42 mm i klockdiameter optimerats för att passa perfekt till idrottare med smalare handleder samtidigt som den innehåller alla avancerade sportfunktioner som Fenix är känd för. Den har en snygg och sportig design och en överlägsen kvalitetskänsla med en EXO-antenn i rostfritt stål som infattning och en baksida i smidesstål, så att den garanterat fungerar i de mest krävande miljöer (vattenklassad till 100 meter).

En högupplöst Garmin Chroma Display i fullfärg som alltid är på garanterar bra läsbarhet vid alla tillfällen samt Fenix 5S utnyttjar transflektiv teknik som återger och avger ljus samtidigt, vilket gör urtavlan ännu lättare att läsa i starkt solljus. För att erbjuda ambitiösa idrottare den ultimata friheten har alla Fenix 5-modeller även Elevate- teknik för pulsmätning vid handleden som gör att du kan övervaka din puls utan pulsband. Med den nya, helt integrerade Elevate-sensorn på handleden kan du när som helst styra intensiteten i din träning och spåra dagliga aktiviteter med pulsövervakning dygnet runt för att få mer exakt information om antal förbrända kalorier under dagen.

Klockan har också avancerade indikatorer som din FTP (Functional Threshold Power) och mjölksyratröskel, vilket hjälper dig att bättre bedöma den faktiska prestationsnivån vid cykling eller löpning och uppskattar sedan din ideala sluttid för distanslopp på 5 km, 10 km, halvmaraton och maraton baserat på ditt aktuella VO2max-värde. Training Effect 2.0 ger aeroba och anaeroba fördelspoäng för varje träningspass, så att du ser om din högintensiva intervallträning verkligen ger resultat.

Med Fenix 5 så kan du ta dina löpningsdata till nästa nivå. Garmin-träningsfunktioner som utnyttjar fler fysiologiska data och avancerad löpdynamik kan hjälpa dig att förbättra din form och dina prestationer totalt sett. Dessa data omfattar prestationsförhållande som jämför din faktiska kondition med din genomsnittliga konditionsnivå, löpningskadens och steglängd. När den paras ihop med en kompatibel mätare för pulsmätning, som HRM-Run, kan du få tillgång till ytterligare data som omfattar träningsbelastning, som mäter din faktiska stressnivå baserat på pulsvariabiliteten, vertikal rörelse och förhållande eller markkontakttid och balans som gör löpningen effektivare.

Fenix 5S levereras med förinlästa funktioner som gör stor skillnad i spåret. Funktionen Automatisk växling mellan klättring/löpning ser till att du får rätt data i rätt miljö. Den håller reda på tempo och distans när du springer på plan mark och växlar automatiskt till ackumulerad stigning och vertikal fart när det börjar gå uppför. För ultradistanslöpare har den ett specialläge där du kan utöka spårningen och spåra i upp till 50 timmar i det nya gyroförstärkta UltraTrac-läget.

För multisportutövare av alla slag är Fenix 5S är den perfekta partnern då den låter dig använda dedikerade aktivitetsprofiler för simning, löpning och triathlon eller skapa en multisportprofil som passar ditt träningsprogram och din tävlingsdag. Växla enkelt från en aktivitet till en annan med bara en knapptryckning så att alla dina träningssplits tas med i beräkningen. Klockan har förutom löpningsfunktioner, särskilda funktionsuppsättningar som stöder cykling, simträning, skidåkning, golf och paddlingssporter, som paddelsurfning och rodd. För cykling stöder Fenix 5S fart och distans och all cyklingsdynamik när den paras ihop med en kraftmätare. För simmare håller enheten reda på distans, antal simtag med mera. I läget för skidor/snowboard har du fart, distans, fallhöjd och automatisk åkräknare nära till hands. Funktionerna för paddlingssporter omfattar antal paddeltag, paddeltagstempo och även distans per paddeltag. I golfläget får du avståndet till främre delen, bakre delen och mittdelen av greenen för varje bana som du hämtat från Garmin Connect. Du får även förbättrade funktioner som statistikspårning (fairwayträffar osv.), greenvy, AutoShot-avkänning och automatisk mätning.

Klockan guidar dig också säkert på lederna och i terrängen och kombinerar GPS-/GLONASS-positionering, avancerade sensorer och välkända navigeringsfunktioner från Garmin som TracBack. För att ge dig den mest exakta informationen kalibrerar enheten automatiskt sensorerna med hjälp av GPS. Den inbyggda höjdmätaren ger höjddata för noggrann övervakning av stigning och sänkning samt termometern och barometern visar utvecklingen i lufttryck på kort sikt och kan användas till att förutsäga väderförändringar. Den 3-axlade elektroniska kompassen håller kursen åt dig oavsett om du rör på dig eller inte.

Alla Fenix 5-modeller har också stöd för smartaviseringar när de paras ihop med en kompatibel enhet. Ta emot e-post, sms och varningar direkt i klockan. En annan ny ffunktion är GroupTrack, med vilken du kan para ihop enheten via Garmin Connect så att du kan hålla koll på dina anslutna vänner och de kan hålla koll på dig när ni kommer ifrån varandra under en aktivitet. Andra uppkopplade funktioner är automatiska överföringar till Garmin Connect, Live Track och delning på sociala medier via kostnadsfria Garmin Connect Mobile. Du kan också hämta den kostnadsfria urtavleappen Garmin Face-It för att anpassa din klocka med ett foto från din smartphone. Hämta bara appen, välj en bild från ditt fotobibliotek, justera tidsvisningen och ange den som klockans urtavla. Oavsett om det är en vacker vy från din senaste vandring eller en bild av din nya hundvalp kan du göra din klocka personlig och unik med Garmin.

Teknisk specifikation:

Skärmstorlek: 27,94 mm (1,1 tum) i diameter
Enhetsdimensioner: 42.0 x 42.0 x 14.5 mm
Skärmupplösning: 218 x 218 pixlar
Vikt: Med silikonarmband: 67,0 gram
Batteri: Uppladdningsbart litiumjonbatteri
Drifttid: Upp till 9 dagar i smartwatch-läge, upp till 14 timmar i GPS-läge och upp till 40 timmar i UltraTrac-batterisparläge
Vattenklassning: 10 ATM
GPS-aktiverad: Ja
GLONASS: Ja
Högkänslig mottagare: Ja
Inbyggt minne: 64 MB, 54 MB tillgängligt
Waypoints: 1000
Rutter: 30
Spårlogg: 200 timmar
3-axlad kompass med HSI: Nej
Flera tidszoner med Zulu/UTC: Nej
Simaviseringar (tid/distans): Ja
Banor (tävla mot tidigare aktiviteter): Ja
Sömnövervakning (håller reda på total sömn och perioder av rörelse och vilsam sömn): Ja
Pulsbaserad kaloriberäkning: Ja
Mäter slaglängd (beräknar exakt avstånd för slag från valfri plats på banan): Ja
Ta emot färdplaner trådlöst från Garmin Pilot: Nej
Intervallträning (ställ in tränings- och vilointervall): Ja
Tids-/distansvarning (utlöser ett larm när du nått målet): Ja
SwingTempo (mäter tidsförhållandet mellan baksving och nedsving): Nej
Pekskärm: Nej
Appstöd för Connect IQ: Ja (urtavlor, datafält, widgets och appar)
EXO-antenn (GPS/GLONASS): Ja
ANT+: Ja
Bluetooth: Energisnål
Training Effect 2.0 (mäter hur träningen påverkar din aeroba och anaeroba kondition): Ja
Träningsbelastning: Ja
Träningsstatus: Ja
Pulsvärde för mjölksyratröskel: Ja
Väderaviseringar: Ja
UltraTrac: Ja
tempe-sensorstöd: Ja
TracBack: Ja
Skidfunktioner: Ja
Fysiologiska mätningar: Ja
SUP/rodd: Ja
Foot pod: Ja (tillval)
Virtuell startlinje: Nej
Simpass: Ja
Garmin Connect-kompatibel (onlinegemenskap där du kan analysera, kategorisera och dela data): Ja
Sol- och måninformation: Ja
Vibrationssignal: Ja
Virtual Racer (Tävla mot tidigare aktiviteter): Ja
TempoTraining (ljudsignaler förmedlar det idealiska förhållandet 3:1 mellan baksving och nedsving): Nej
Skärm med negativläge: Ja
GLONASS: Ja
Jumpmaster: Nej
Smartaviseringar (visar e-post, sms och andra meddelanden när den paras ihop med din kompatibla telefon): Ja
Hastighets-/taktsensor för cykel: Ja (valfritt)
Kompatibel med Vector: Ja
Klockfunktioner: Klockslag (12/24 h), kalender (dag/datum), dagligt larm, stoppur, timer, aviseringar för soluppgång/solnedgång
CourseView-kartor i fullfärg: Nej
Pulsövervakare: Ja (vid handleden)
Beräknar förbrända kalorier: Ja
Anpassningsbara skärmar: Ja
Personliga rekord: Ja
Automatisk synkronisering (automatisk överföring av data till din dator): Ja
Kompatibel med egna kartor: Nej
Tempovarning (utlöser ett larm om du avviker från förinställt tempo): Ja
Virtual Pacer (jämför aktuellt tempo med måltempo): Ja
Egna intresseplatser (möjlighet att lägga till flera intressanta platser): Ja
Virtual Partner (träna mot en digital person): Ja
Beräknat VO2-max: Ja
Musikkontroll: Ja
Kraftmätarkompatibel (visar kraftdata från tredje parts kompatibla ANT+-aktiverade kraftmätare): Ja
Auto Multisport (växla sportläge med en knapptryckning): Ja
SwingStrength (mäter hur hårt du svingar): Nej
PinPointer: Nej
Stegräknare: Ja
Höjdmätare med justerbar barometerinställning: Nej
Rörelsestapel (visas på enheten efter en viss tids inaktivitet. Gå i några minuter för att återställa den): Ja
MultiSport: Ja
Spara platser (markera banor som intressanta platser för framtida behov): Nej
Identifiering av simtagstyp (t.ex. freestyle): Ja
Återhämtningsrådgivare: Ja
Avstånd till F/M/B (avståndet till främre, mittre och bakre delen av greenen): Ja
Barometrisk höjdmätare: Ja
Avstånd till layups/doglegs: Ja
Auto Lap (startar automatiskt ett nytt varv): Ja
Auto Pause® (pausar och fortsätter tidtagningen baserat på fart): Ja
Löpdynamik: Ja
Kryssningsguidningsläge: Nej
Färgskärm: Ja
Autopilotfjärrkontroll: Nej
Flera cykelprofiler:
Ja
Accelerometer (beräknar sträckan för träningspass inomhus utan att du behöver någon fotenhet): Ja
Automatisk trådlös MÖB-aktivering: Nej
Jakt-/fiskekalender: Ja
Vilotidur: Ja
Träningsloggning: Ja
Automatisk rullning (bläddrar igenom datasidor under träningspasset): Ja
Nedräkningstimer: Nej
Spårar statistik (puttar per runda, green- och fairwayträffar, medellängd): Nej
Hitta min telefon: Ja
Elektronisk kompass: Ja
Digitalt scorekort: Ja
Manuell flaggplacering (tryck och dra flaggan på greenen för exakt avstånd): Nej
Simdata för öppet vatten (distans, tempo, antal simtag/simtagstempo, kalorier): Ja
Training Effect (Mäter hur tuff din träning är baserat på pulsinformation): Ja
Världsomspännande flygplatsdatabas(er): Nej
Simdata för bassäng (längder, distans, tempo, antal simtag/simtagstempo, kalorier): Ja
Automatiskt mål (lär sig din aktivitetsnivå och ger dig ett dagligt stegmål): Ja
Tidvattentabeller: Nej
Områdesberäkning: Ja
Inbyggd barometer och tidvattentabeller: Nej
Förutsäg tävlingstider: Ja
Avancerade pass (skapa egna, målinriktade träningspass): Ja
VIRB-kontroll: Ja


Detta ingår:

Fenix 5S
Laddnings-/datakabel
Snabbstartsguide
5    (baserat på 5 omdömen)
Antal omdömen 5
Av  Frank
starstarstarstarstar5
Mycket bra träningsklocka som klara mitt behov till 100%.
2018-07-29 23:38:20
Av  Bobby
starstarstarstarstar4
Fantastisk klocka. Enda negativa är den relativt dåliga batteritiden. Jag behöver ladda ungefär var 4:e dag, efter att ha den som vardagsklocka med puls- och aktivitetsmätaren på, samt 1-1,5 tim träning per dag.
2018-07-12 14:17:06
Av  Caroline
starstarstarstarstar5
Supernöjd!
2018-07-12 10:32:18
Av  Annika
starstarstarstarstar5
Grymt nöjd!
2017-10-17 12:12:38
Av  AT
starstarstarstarstar4
Bra!
2017-09-19 10:31:38
Visar omdömen 5  Tillbaka

Populära varumärken

Laddar…