Garmin Fenix 5X Sapphire

5 6
5
 av 5   (6 st omdömen)
Ultramultisportklocka med GPS för idrottare och äventyrare. Den första klockan i Fenix-serien som har europeiska fritidskartor i fullfärg för navigering med en enda blick samt positionsreferens.
1. Välj Färg
  • Slate Gray

Lagerstatus: Ej i lager
7295 kr
Fri frakt över 500 kr
Prisgaranti
Öppet köp
Kundbetyg

Baserat på 612 omdömen. Se några av omdömena här.


Funktionalitet
Garmin Fenix 5X Sapphire är en ultramultisportklocka med GPS för idrottare och äventyrare och är den första klockan i Fenix-serien som har europeiska fritidskartor i fullfärg för navigering med en enda blick samt positionsreferens – så att du kan slå gårdagens resultat och vara säker på att hitta tillbaka. Du får träningsfunktioner som Elevate-teknik för pulsmätning vid handleden, inbyggda aktivitetsprofiler, avancerade prestationsdata och träningsstatusvärden som gör att du kan träna mer effektivt. Smartaviseringar hjälper dig att hålla dig uppkopplad var du än är samt med QuickFit-armbanden kan du dessutom skräddarsy looken efter alla livsstilar och aktiviteter.

Fenix 5X är en ultraklocka med 51 mm i diameter och de mest avancerade tränings- och navigeringsfunktionerna. Den har en robust design och hög hållbarhet och en EXO-antenn i rostfritt stål som infattning och en baksida i smidesstål, så att den garanterat fungerar i de mest krävande miljöer (vattenklassad till 100 meter). För att garantera förbättrad hållbarhet hos sportklockan över tid har den också ett högkvalitativt och reptåligt safirglas.

En högupplöst Garmin Chroma Display i fullfärg som alltid är på garanterar bra läsbarhet vid alla tillfällen samt Fenix 5X utnyttjar transflektiv teknik som återger och avger ljus samtidigt, vilket gör urtavlan ännu lättare att läsa i starkt solljus. För att erbjuda ambitiösa idrottare den ultimata friheten har alla Fenix 5-modeller även Elevate- teknik för pulsmätning vid handleden som gör att du kan övervaka din puls utan pulsband. Med den nya, helt integrerade Elevate-sensorn på handleden kan du när som helst styra intensiteten i din träning och spåra dagliga aktiviteter med pulsövervakning dygnet runt för att få mer exakt information om antal förbrända kalorier under dagen.

Klockan har också avancerade indikatorer som din FTP (Functional Threshold Power) och mjölksyratröskel, vilket hjälper dig att bättre bedöma den faktiska prestationsnivån vid cykling eller löpning och uppskattar sedan din ideala sluttid för distanslopp på 5 km, 10 km, halvmaraton och maraton baserat på ditt aktuella VO2max-värde. Training Effect 2.0 ger aeroba och anaeroba fördelspoäng för varje träningspass, så att du ser om din högintensiva intervallträning verkligen ger resultat.

Med Fenix 5 så kan du ta dina löpningsdata till nästa nivå. Garmin-träningsfunktioner som utnyttjar fler fysiologiska data och avancerad löpdynamik kan hjälpa dig att förbättra din form och dina prestationer totalt sett. Dessa data omfattar prestationsförhållande som jämför din faktiska kondition med din genomsnittliga konditionsnivå, löpningskadens och steglängd. När den paras ihop med en kompatibel mätare för pulsmätning, som HRM-Run, kan du få tillgång till ytterligare data som omfattar träningsbelastning, som mäter din faktiska stressnivå baserat på pulsvariabiliteten, vertikal rörelse och förhållande eller markkontakttid och balans som gör löpningen effektivare.

Fenix 5X levereras med förinlästa funktioner som gör stor skillnad i spåret. Funktionen Automatisk växling mellan klättring/löpning ser till att du får rätt data i rätt miljö. Den håller reda på tempo och distans när du springer på plan mark och växlar automatiskt till ackumulerad stigning och vertikal fart när det börjar gå uppför. För ultradistanslöpare har den ett specialläge där du kan utöka spårningen och spåra i upp till 50 timmar i det nya gyroförstärkta UltraTrac-läget.

För multisportutövare av alla slag är Fenix 5X är den perfekta partnern då den låter dig använda dedikerade aktivitetsprofiler för simning, löpning och triathlon eller skapa en multisportprofil som passar ditt träningsprogram och din tävlingsdag. Växla enkelt från en aktivitet till en annan med bara en knapptryckning så att alla dina träningssplits tas med i beräkningen. Klockan har förutom löpningsfunktioner, särskilda funktionsuppsättningar som stöder cykling, simträning, skidåkning, golf och paddlingssporter, som paddelsurfning och rodd. För cykling stöder Fenix 5X fart och distans och all cyklingsdynamik när den paras ihop med en kraftmätare. För simmare håller enheten reda på distans, antal simtag med mera. I läget för skidor/snowboard har du fart, distans, fallhöjd och automatisk åkräknare nära till hands. Funktionerna för paddlingssporter omfattar antal paddeltag, paddeltagstempo och även distans per paddeltag. I golfläget får du avståndet till främre delen, bakre delen och mittdelen av greenen för varje bana som du hämtat från Garmin Connect. Du får även förbättrade funktioner som statistikspårning (fairwayträffar osv.), greenvy, AutoShot-avkänning och automatisk mätning.

Klockan guidar dig också säkert på lederna och i terrängen och kombinerar GPS-/GLONASS-positionering, avancerade sensorer och välkända navigeringsfunktioner från Garmin som TracBack. För att ge dig den mest exakta informationen kalibrerar enheten automatiskt sensorerna med hjälp av GPS. Den inbyggda höjdmätaren ger höjddata för noggrann övervakning av stigning och sänkning samt termometern och barometern visar utvecklingen i lufttryck på kort sikt och kan användas till att förutsäga väderförändringar. Den 3-axlade elektroniska kompassen håller kursen åt dig oavsett om du rör på dig eller inte.

Alla Fenix 5-modeller har också stöd för smartaviseringar när de paras ihop med en kompatibel enhet. Ta emot e-post, sms och varningar direkt i klockan. En annan ny ffunktion är GroupTrack, med vilken du kan para ihop enheten via Garmin Connect så att du kan hålla koll på dina anslutna vänner och de kan hålla koll på dig när ni kommer ifrån varandra under en aktivitet. Andra uppkopplade funktioner är automatiska överföringar till Garmin Connect, Live Track och delning på sociala medier via kostnadsfria Garmin Connect Mobile. Du kan också hämta den kostnadsfria urtavleappen Garmin Face-It för att anpassa din klocka med ett foto från din smartphone. Hämta bara appen, välj en bild från ditt fotobibliotek, justera tidsvisningen och ange den som klockans urtavla. Oavsett om det är en vacker vy från din senaste vandring eller en bild av din nya hundvalp kan du göra din klocka personlig och unik med Garmin.

Teknisk specifikation:

Skärmstorlek: 30,5 mm (1,2 tum) i diameter
Enhetsdimensioner:  51.0 x 51.0 x 17.5 mm
Skärmupplösning: 240 x 240 pixlar
Vikt: Med silikonarmband: 98,0 g
Batteri: Uppladdningsbart litiumjonbatteri
Drifttid: Upp till 12 dagar smartwatch-läge (beroende på inställningar), upp till 20 timmar i GPS-läge och upp till 50 timmar i UltraTrac-batterisparläge
Vattenklassning: 10 ATM
GPS-aktiverad: Ja
GLONASS: Ja
Högkänslig mottagare: Ja
Inbyggt minne: 12 GB
Waypoints: 1000
Rutter: 30
Spårlogg: 10 000 punkter; 100 sparade spår
3-axlad kompass med HSI: Nej
Flera tidszoner med Zulu/UTC: Nej
Simaviseringar (tid/distans): Ja
Banor (tävla mot tidigare aktiviteter): Ja
Sömnövervakning (håller reda på total sömn och perioder av rörelse och vilsam sömn): Ja
Pulsbaserad kaloriberäkning: Ja
Mäter slaglängd (beräknar exakt avstånd för slag från valfri plats på banan): Ja
Ta emot färdplaner trådlöst från Garmin Pilot: Nej
Intervallträning (ställ in tränings- och vilointervall): Ja
Tids-/distansvarning (utlöser ett larm när du nått målet): Ja
SwingTempo (mäter tidsförhållandet mellan baksving och nedsving): Nej
Pekskärm: Nej
Appstöd för Connect IQ: Ja (urtavlor, datafält, widgets och appar)
EXO-antenn (GPS/GLONASS): Ja
ANT+: Ja
Bluetooth: Energisnål
Training Effect 2.0 (mäter hur träningen påverkar din aeroba och anaeroba kondition): Ja
Träningsbelastning: Ja
Träningsstatus: Ja
Pulsvärde för mjölksyratröskel: Ja
Väderaviseringar: Ja
UltraTrac: Ja
tempe-sensorstöd: Ja
TracBack: Ja
Skidfunktioner: Ja
Fysiologiska mätningar: Ja
SUP/rodd: Ja
Foot pod: Ja (tillval)
Virtuell startlinje: Nej
Simpass: Ja
Garmin Connect-kompatibel (onlinegemenskap där du kan analysera, kategorisera och dela data): Ja
Sol- och måninformation: Ja
Vibrationssignal: Ja
Virtual Racer (Tävla mot tidigare aktiviteter): Ja
TempoTraining (ljudsignaler förmedlar det idealiska förhållandet 3:1 mellan baksving och nedsving): Nej
Skärm med negativläge: Ja
GLONASS: Ja
Jumpmaster: Nej
Smartaviseringar (visar e-post, sms och andra meddelanden när den paras ihop med din kompatibla telefon): Ja
Hastighets-/taktsensor för cykel: Ja (valfritt)
Kompatibel med Vector: Ja
Klockfunktioner: Klockslag (12/24 h), kalender (dag/datum), dagligt larm, stoppur, timer, aviseringar för soluppgång/solnedgång
CourseView-kartor i fullfärg: Nej
Pulsövervakare: Ja (vid handleden)
Beräknar förbrända kalorier: Ja
Anpassningsbara skärmar: Ja
Personliga rekord: Ja
Automatisk synkronisering (automatisk överföring av data till din dator): Ja
Kompatibel med egna kartor: Nej
Tempovarning (utlöser ett larm om du avviker från förinställt tempo): Ja
Virtual Pacer (jämför aktuellt tempo med måltempo): Ja
Egna intresseplatser (möjlighet att lägga till flera intressanta platser): Ja
Virtual Partner (träna mot en digital person): Ja
Beräknat VO2-max: Ja
Musikkontroll: Ja
Kraftmätarkompatibel (visar kraftdata från tredje parts kompatibla ANT+-aktiverade kraftmätare): Ja
Auto Multisport (växla sportläge med en knapptryckning): Ja
SwingStrength (mäter hur hårt du svingar): Nej
PinPointer: Nej
Stegräknare: Ja
Höjdmätare med justerbar barometerinställning: Nej
Rörelsestapel (visas på enheten efter en viss tids inaktivitet. Gå i några minuter för att återställa den): Ja
MultiSport: Ja
Spara platser (markera banor som intressanta platser för framtida behov): Nej
Identifiering av simtagstyp (t.ex. freestyle): Ja
Återhämtningsrådgivare: Ja
Avstånd till F/M/B (avståndet till främre, mittre och bakre delen av greenen): Ja
Barometrisk höjdmätare: Ja
Avstånd till layups/doglegs: Ja
Auto Lap (startar automatiskt ett nytt varv): Ja
Auto Pause® (pausar och fortsätter tidtagningen baserat på fart): Ja
Löpdynamik: Ja
Kryssningsguidningsläge: Nej
Färgskärm: Ja
Autopilotfjärrkontroll: Nej
Flera cykelprofiler: Ja
Accelerometer (beräknar sträckan för träningspass inomhus utan att du behöver någon fotenhet): Ja
Automatisk trådlös MÖB-aktivering: Nej
Jakt-/fiskekalender: Ja
Vilotidur: Ja
Träningsloggning: Ja
Automatisk rullning (bläddrar igenom datasidor under träningspasset): Ja
Nedräkningstimer: Nej
Spårar statistik (puttar per runda, green- och fairwayträffar, medellängd): Nej
Hitta min telefon: Ja
Elektronisk kompass: Ja
Digitalt scorekort: Ja
Manuell flaggplacering (tryck och dra flaggan på greenen för exakt avstånd): Nej
Simdata för öppet vatten (distans, tempo, antal simtag/simtagstempo, kalorier): Ja
Training Effect (Mäter hur tuff din träning är baserat på pulsinformation): Ja
Världsomspännande flygplatsdatabas(er): Nej
Simdata för bassäng (längder, distans, tempo, antal simtag/simtagstempo, kalorier): Ja
Automatiskt mål (lär sig din aktivitetsnivå och ger dig ett dagligt stegmål): Ja
Tidvattentabeller: Nej
Områdesberäkning: Ja
Inbyggd barometer och tidvattentabeller: Nej
Förutsäg tävlingstider: Ja
Avancerade pass (skapa egna, målinriktade träningspass): Ja
VIRB-kontroll: Ja


Detta ingår:

Fenix 5X Sapphire
Laddnings-/datakabel
Snabbstartsguide
5    (baserat på 6 omdömen)
Antal omdömen 6
Av  Rickard Ekström
starstarstarstarstar5
Supernöjd, pulsmätaren funkar riktigt bra när man jämför med pulsband.
2018-06-14 18:37:43
Av  Mel
starstarstarstarstar5
Toppklass
2017-12-08 12:02:03
Av  Östman
starstarstarstarstar5
Garmin Fenix 5x har allt!
2017-11-04 11:43:49
Av  Robban
starstarstarstarstar5
En bra Klocka med allt vad jag önskar. Snabb leverans.
2017-10-12 12:25:48
Av  Patrik
starstarstarstarstar5
Grym klocka på alla sätt. Mest kompletta på marknaden. Värt varenda krona.
2017-09-17 10:40:57
Av  Håkan
starstarstarstarstar5
Grymt bra är jättenöjd
2017-07-12 13:56:15
Visar omdömen 6  Tillbaka

Populära varumärken

Laddar…