Salming Off Trail Competition Women

4 1
4
 av 5   (1 st omdömen)
Den kompletta off trail-skon.
1. Välj Färg
  • Lava Red

2. Välj Storlek
Lagerstatus: I lager
1595 kr938 kr
Fri frakt över 500 kr
Prisgaranti
Öppet köp
Kundbetyg

Baserat på 1071 omdömen. Se några av omdömena här.


Funktionalitet
Möt den kompletta off trail-skon som ger dig den trygghet du behöver vare sig du springer eller simmar! Salming Off Trail Competition Women har en yttersula som ger ett överlägset grepp och anpassar sig till alla möjliga underlag, vilket gör att den passar perfekt för orientering, OCR och Swimrun. Den lättviktiga yttersulan är framtagen i samarbete med Michelin Technical Outsoles och är försedd med dobbar vars formgivning är inspirerad av Michelins omtyckta mountainbike- och motorcykeldäck Wild Mud och Starcross 5. Dessa är gjorda för att penetrera maximalt i leran för att nå fast mark och ett rejält grepp samt i höjd med fotvalvet så är dobbarna annorlunda konstruerade för att åstadkomma stabilitet, kontroll och greppsäkerhet på hinder såsom grenar, stenar etc. Yttersulans bas är i sin tur gjord med MIchelins Fiber Lite-teknologi, ett mycket tåligt textillager som väger extremt lite samt gummit som brukas i yttersulan ger otroligt bra greppsäkerhet på även hala klippor tack vare den klibbiga blandningen. Ovansidan av skon är gjord i lättviktigt mesh som både ventilerar och har en dränerande effekt vid Swimrun samt en Rocshield-skyddsplatta täcker de utsatta sidorna för extra skydd mot vassa stenar och fallna grenar. 

Skon har en 2-lagerskonstruktion bestående av luftigt mesh närmast foten som gör skon mjuk och komfortabel samt tunnare mesh som ger effektiv fukttransport och håller sand och grus borta. Det yttersta lagret är en Exo Skeleton-enhet som ger bättre stabilitet vid sidledsrörelser och minskar trycket på mellanfotslederna. Detta tar bort friktionen och ger en minskad påverkan av sidokrafter på de mjuka delarna i foten och särskilt på undersidan av framfoten. Förutom detta så har skon också en hälkappa som är gjord för att vara så följsam som möjligt utan att tillföra mycket vikt. Som alla andra Salming-skor så är Salming Off Trail Competition Women byggd efter TGS 62/75°-systemet som ger stabilitet till fotens bakre delar och flexibilitet i framfoten för att främja och följa fotens naturliga rörelser. Skon är också försedd med en Runlite-mellansula som är tunn och responsiv samt som tillsammans med den tunna yttersulan ger dig en perfekt balans av markkänsla och stötdämpning. Salming Off Trail Competition Women är gjord för kvinnor och har tagits fram i samarbete med världsmästarna i orientering Daniel Hubman och Fredrik Bakkman samt Swimrun-experten Jonas Colting.

Produktfakta:

Drop: 4 mm
Stack: 16 mm hälens mitt, 12 mm framfoten
Mellansula: Runlite
Yttersula: MIchelin Technical Outsole
Foder: Mesh
Ovandel: Lättviktig mesh
4   (baserat på 1 omdömen)
Antal omdömen 1
Av  Ingrid Svantesdotter Larsson
starstarstarstarstar4
Jag har inte hunnit springa och simma så många gånger med den än, men hittills har den hållit vad som utlovats. Den funkar väldigt bra både för swimrun och orientering. Har dock inte sprungit längre sträcka än 9 km och då på mjukare underlag. Återstår att se hur den funkar på drygt dubbla distansen och på lite hårdare underlag. Jag hade föredragit något lite lägre drop för ännu bättre markkänsla, därför bara 4 stjärnor.
2018-07-04 12:47:36
Visar omdömen 1  Tillbaka

Populära varumärken

Laddar…