JUST NU | 25% på ett köp
KOD: JUNI23
Se villkor.
Light My Fire Tändare och Värmare, Swedish FireSteel army 2in1, Cocoshell -23%

Light My Fire Swedish FireSteel army 2in1

Effektivt eldstål som är enkelt att tända oavsett väder eller höjd. Allt du behöver för att göra upp eld som ett proffs – i alla väder. 
1. Välj Färg
Cocoshell
Rustyorange
Slatyblack
2. Antal
Effektivt eldstål som är enkelt att tända oavsett väder eller höjd. Allt du behöver för att göra upp eld som ett proffs – i alla väder. 
220 kr 170 kr
Lagerstatus: I lager
Handla nu
Betala i augusti
Smidig retur
365 dagars öppet köp*
Hemleverans
Från 49 kr*
Fri frakt och fri retur*
För beställningar
över 595 kr (ej outlet)
Kundbetyg

Baserat på 1579 omdömen. Se några av omdömena här.;

Beskrivning

FireSteel army är FireSteel scouts storebror och håller för hela 12000 tändtillfällen. De 3000 grader varma gnistorna gör det möjligt att göra upp eld på alla höjdmeter, oavsett väderförhållanden. Magnesiumlegeringen är tålig, hållbar och ändamålsenlig. De högkoncentrerade gnistorna antänder alla bränslen. Tändstålet är praktiskt, kompakt, starkt och faktiskt helt oumbärligt. Dessutom: ergonomisk design och inbyggd visselpipa för nödsituationer. 

Egenskaper:
  • Fungerar i regn och blåst
  • Håller för upp till 12 000 tändningar
  • Inbyggd visselpipa för nödsituationer
  • Greppvänlig design
  • Biobaserad plast
  • Tillverkat i Sverige
Specifikationer: 
Mått: 
94x26x17 mm
3.701x1x024x0.669 inches
Vikt: 
0.05 kg
1,764 oz
Material:
 Gnistsäker magnesiumlegering. Stark nylonsnodd. Handtag i biobaserad plast. Rostfri striker av specialhärdat stål.
Hållabarhet: Ett avfallsfritt sätt att garantera eldning, igen, igen och igen.

UTVECKLAD AV
Light My Fires tändstål är originalet bland magnesiumbaserade tändstål. Det togs ursprungligen fram för det svenska försvaret och blev den första lösningen för att tända eld på hög höjd och vid låga temperaturer som verkligen fungerade.
Eftersom tändstålet effektivt antänder både gas och brännbar vätska är den också idealisk för såväl traditionella spritkök som moderna gasolkök. Detta har gjort att den idag används av militära förband världen över. 
Med tiden har Light My Fires tändstål vidareutvecklats och förfinats med bland annat en mycket träffsäker striker i rostfritt stål, ett ergonomiskt handtag och en inbyggd visselpipa för nödsituationer. 

SÅ FUNKAR DET
Den svenska eldstartaren Swedish FireSteel består av två delar: staven och antändaren. Staven är tillverkad av en pyrofor legering av järn, magnesium, lantan och cerium. Antändaren är av rostfritt stål, har en precisionsslipad kant och är utvecklad för att avge maximal gnistbildning. När du skrapar strikern mot staven uppstår friktion och små metallspån antänds, oxiderar och blir till mycket heta gnistor. 
Den stora skillnaden mellan Swedish FireSteel och liknande friktionsbaserade tändstål, ofta kallade ferroceriumstavar, är den varumärkesskyddade härdningen av metallegeringen som ger ett högklassigt material som håller i längden.

SÅ TÄNDER DU EN LIGHT MY FIRE-ELD
1. Samla ihop små kvistar, bark och annan tändved. Ju mindre desto bättre; det blir lättare att tända. 
2. Gör en liten hög av tändveden.
3. Ta fram din Swedish FireSteel eller Swedish FireKnife med inbyggt tändstål.
4. Använd papper, näver eller ännu bättre: dina TinderSticks eller Tinder-on-a-rope, tillverkade av odlad tall från Honduras. Skrapa av lite flisor och lägg dem runt tändveden. De innehåller 80 % kåda och är det idealiska bränslet för en het och långsamt brinnande eld som står emot fukt och väta. 
5. Bygg varsamt upp elden; börja med små pinnar och öka successivt storleken på veden. Se till att elden får tillräckligt med syre och ha tålamod. 

FÖRDELAR OCH ANVÄNDNINGSOMRÅDEN
Den främsta fördelen med Swedish FireSteel framför andra är dess pålitlighet i varje given situation. Det är slitstarkt och tåligt och du behöver varken flintasten, tändvätska, batterier eller reservdelar. Swedish FireSteel fungerar även under tuffa förhållanden. I extrem kyla har till exempel gas svårt att förångas vilket gör den svår att antända. På hög höjd är luften fuktig och syrehalten låg, vilket påverkar gasdrivna tändare. Här fungerar däremot Swedish FireSteel utan problem. Du kan lita på att det alltid gör sitt jobb, i vilken situation du än befinner dig i. Gnistan från tändstålet lyser dessutom tillräckligt starkt för att kunna tjänstgöra som nödsignal. 
Strikern och staven ryms lätt i din ficka och sitter ihop med en rejäl snodd så att de inte skiljs åt av misstag. 

Andra har också köpt

/images/product/medium/68670.jpg
False
-26%
/images/product/medium/48292.jpg
Rustyorange
True
Light My Fire FireSteel Bio Scout  - Ett hållbart eldstål som går att använda i alla väder.
-24%
/images/product/medium/32452.jpg
False
Light My Fire TinderSticks
-23%
/images/product/medium/48291.jpg
Slatyblack
True
Light My Fire FireSteel Bio Army - Ett hållbart eldstål som går att använda i alla väder.
-33%
/images/product/medium/32453.jpg
False
Light My Fire Tinder-on-a-Rope
/images/product/medium/15559.jpg
Red
True
Tändare
/images/product/medium/32018.jpg
False
Coghlans Waterproof Matches, 10-pack
-20%
/images/product/medium/67158.jpg
False

Outdoorexperten på Instagram

Använd #outdoorexperten eller @outdoorexperten på Instagram för en chans att synas här!Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…