20% extra rabatt på allt inom vandring och camping* | Kod: CAMP20
*Gäller ej produkter märkta "Exkluderad vara", Alfa, Outdoordays, Mountain Equipment, Meindl, Norrøna, Thule, Tentipi och elektronik. Dras från nuvarande pris. T.o.m. 15/8-2022.

Organotex Wash-In Textile Waterproofing 500ml

En universell impregnering som kan användas på de flesta textilier för att förbättra den vatten- och smutsavvisande funktionen. 
Antal
En universell impregnering som kan användas på de flesta textilier för att förbättra den vatten- och smutsavvisande funktionen. 
249 kr
Lagerstatus: Ej i lager
Handla nu
Betala i oktober
Smidig retur
365 dagars öppet köp*
Hemleverans
Från 49 kr*
Fri frakt och fri retur*
För beställningar
över 595 kr (ej outlet)
Kundbetyg

Baserat på 1579 omdömen. Se några av omdömena här.;

Beskrivning

Organotex Wash-In Textile Waterproofing 500ml är en universell impregnering som kan användas på de flesta textilier för att förbättra den vatten- och smutsavvisande funktionen. Produkten återskapar textilens vattenavvisande egenskaper utan att ändra färg, textur eller andningsbarhet på tyget, vilket är viktigt för alla typer av funktionella plagg. Denna impregnering är lämplig för vattentäta funktionella plagg (med alla olika typer av membran) skalplagg, parkas, dunprodukter, vandringsbyxor, vindjackor, skidkläder etc. som kan tvättas i tvättmaskin. Tyger som den kan användas på inkluderar polyester, polyamid, soft-shell, akryl och olika blandningar. Bästa effekten uppnås på syntetiska material, såsom polyamid och polyester. Flaskan innehåller 500 milliliter. 

Instruktioner
  1. Tvätta textilen eller plagget utan att använda sköljmedel. OrganoTex rekommenderar OrganoTex BioCare Wash eller liknande “pro wash” tvättmedel för funktionella tyger. Lämna plagget i tvättmaskinen.
  2. Skaka flaskan och dosera 100 ml för ett plagg i tvättmedelsfacket. Det är möjligt att köra upp till 3 stycken plagg, tillsätt 50 ml för varje ny produkt.
  3. Kör ett kort tvättprogram på 30-40 grader med centrifugering eller enligt instruktionerna för plaggen.
  4. Torktumla eller använd torkskåp (40-70 grader) för bästa den bästa möjliga vattenavvisande prestandan eller lufttorka så varmt som möjligt i minst 1-2 dagar för att uppnå de fulla vattenavvisande egenskaperna.
  • Handtvätt: Dosering 50 ml för 10 liter vatten. Använd skyddshandskar. Skölj försiktigt! Torka så varmt som möjligt i 1-2 dagar. Utmärkt för att lägga tält i bad för att förbättra de vattenavvisande egenskaperna.

Förbrukning: 100 ml / plagg, tillräckligt för 5 stycken eller 10-12 kvm tyger.

OMDÖMEN

5 5
5 Av 5 (3 OMDÖMEN)

Helt perfekt till Linnés dansskor!

Impregneringen verkar fungera. Regndropparna pärlar iaf längre stund än innan. Då blev jackan bara blöt. Tack för snabb service! Både vid leverans och en retur jag hade tidigare.

Tack för bra o snabb service

Visar omdömen 3

Outdoorexperten på Instagram

Använd #outdoorexperten eller @outdoorexperten på Instagram för en chans att synas här!Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…