SISTA CHANSEN: 20% extra rabatt på nästan hela vårt sortiment* | Kod: SUMMER20
Gäller t.o.m. söndag 26/6 | *Se villkor och shoppa här
 » 

Morakniv Eldris

Moraknivs minsta kniv någonsin – enkel och smidig att förvara i fickan eller ryggsäcken, med med alla fördelar i styrka och säkerhet som kommer med ett fast blad. 
1. Välj Färg
Black
Blue
Green
Orange
Red
Yellow
2. Antal
Moraknivs minsta kniv någonsin – enkel och smidig att förvara i fickan eller ryggsäcken, med med alla fördelar i styrka och säkerhet som kommer med ett fast blad. 
299 kr 269 kr
Lagerstatus: I lager
Handla nu
Betala i augusti
Smidig retur
365 dagars öppet köp*
Hemleverans
Från 49 kr*
Fri frakt och fri retur*
För beställningar
över 595 kr (ej outlet)
Kundbetyg

Baserat på 1579 omdömen. Se några av omdömena här.;

Beskrivning

Eldris är Moraknivs minsta kniv någonsin och är mycket enkel och smidig att förvara i fickan eller ryggsäcken, samtidigt som du har alla fördelar i styrka och säkerhet som kommer med det fasta bladet. Bladet är tillverkat av 12C27, ett högkvalitativt svenskt rostfritt stål som är behandlat enligt Moraknivs egna unika processer i fabriken i Mora.

Kniven har också en bekväm storlek på bladet som passar många situationer du möter på vandringen, campingturen eller under jakten samt ett säkert grepp uppbyggt av två olika polymer och ett klicklås som gör kniven säker att hantera.

Produktfakta:
Bladtjocklek: 2 mm
Bladlängd: 59 mm
Knivlängd: 143 mm
Nettovikt: 80 gram
Bruttovikt: 125 gram
Bladmaterial: Rostfritt stål
Skaftmaterial: TPE-gummi
Eggskydd: Polymer

OMDÖMEN

4,66666666666667 5
5 Av 5 (6 OMDÖMEN)

Passar perfekt runt halsen när man ska tända eld med eldstålet eller att småsnida en grillpinne.

Toppenkniv! Perfekt som extrakniv i packningen. Saknar dock bältesfäste på slidan.

En lätt och behändig liten kniv som inte får plats i alla packningar.

En toppen kniv till jakten, enda som saknas är en rem att fästa i bältet. Finns dock att beställa separat för 49kr på moraknivs hemsida

En smidig liten kniv. Lätt att ha med. Snabb att få upp och använda. God skärpa som håller.

Ett utmärkt val som tillskillnad från en fällkniv i samma storlek, tål mycket stryk och är praktiskt taget oförstörbar under normal användning. Om du använder den till att bre en macka, hacka upp ingredienserna till grytan, spänta tändved eller tälja är helt egalt. Då den är flåslipad, är den något smalare vid eggen vilket är en stor fördel om du ska komma imellan lederna på ett bytesdjur vid grovstyckning. Bär den i bältet, eller kanske ännu hellre runt halsen som en "neck-knife". Ovansidan av bladet, nacken, är rakslipad, så den kan med fördel användas med ett eldstål. Slutsats: Köp.

Visa fler omdömen
Visar omdömen 6

Andra har också köpt


Outdoorexperten på Instagram

Använd #outdoorexperten eller @outdoorexperten på Instagram för en chans att synas här!Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…