20% rabatt på hela vandringssortimentet* | Kod: AUTUMN20
*Gäller ej produkter märkta "Exkluderad vara", Alfa, Outdoordays, Mountain Equipment, Meindl, Norrøna, Thule, Tentipi och elektronik. Dras från rek. pris. Gäller t.o.m. 5/10-2022.
Dataskyddspolicy

OutdoorExpertens dataskyddspolicy


OutdoorExperten Sverige AB (org. Nr 556673–3456), nedan kallat OutdoorExperten, värnar om skyddet av dina enskilda rättigheter och dina personuppgifter. OutdoorExperten vill med denna dataskyddspolicy visa hur vi samlar in, använder, lämnar ut och säkerställer att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning. OutdoorExperten vill att du, som på något sätt är i kontakt med OutdoorExperten, alltid ska känna dig trygg.


Personuppgiftsansvarig

OutdoorExperten är personuppgiftsansvarig för OutdoorExpertens behandling av dina personuppgifter och ansvarar för att sådan behandling sker i enlighet med gällande lagstiftning.


Vad är personuppgifter?

Personuppgifter är all information som direkt eller indirekt (d.v.s. tillsammans med andra uppgifter) kan kopplas till dig, t ex namn, bild, personnummer, IP-adress, köphistorik mm.


Vilka personuppgifter behandlar vi om dig?
  • Namn
  • Identifikationsnummer (personnummer eller organisationsnummer)
  • Kund-ID
  • Adress
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Betalningsuppgifter
  • IP-adress och information om din användning av OutdoorExpertens webbplats.
  • Köphistorik
  • Kreditkortsnummer behandlas av OutdoorExperten men sparas inte, denna information lagras endast av kredit- och betaltjänstföretag.

Varför behandlar vi personuppgifter om dig?

OutdoorExperten behandlar dina personuppgifter för att kunna:

  • Fullfölja förpliktelser gentemot dig som kund, d.v.s. leverera beställda varor eller tjänster, tillhandahålla support.
  • Tillhandahålla rätt leveransalternativ.
  • Erbjuda dig olika betalningsalternativ.
  • Ge dig relevant information och anpassa erbjudanden och upplevelsen på webbplatsen, samt i annan korrespondens som t.ex. SMS eller nyhetsbrev.
  • Förhindra bedrägerier.
  • Följa tillämplig lagstiftning till exempel bokföringslagar.
  • Kontrollera ålder vid köp.
  • Ta fram statistik i syfte att förbättra vårt erbjudande till dig som kund.
  • Besvara och hantera reklamations- och garantiärenden.
  • För att kunna kontakta dig och ge leveransbesked.
  • För att kunna besvara dina frågor via e-post eller via kundservice.
  • För att kunna bjuda in dig till relevanta event/evenemang.


När behandlar vi dina personuppgifter?


OutdoorExperten samlar in och behandlar personuppgifter om dig för att du ska kunna besöka vår webbplats, köpa produkter eller tjänster och få dem levererade, kontakta kundservice för att få service eller information, reklamera eller nyttja produktens garanti samt få relevanta erbjudanden.




Vid besök på vår webbsida


Google Analytics

OutdoorExperten använder Google Analytics på outdoorexperten.se. Google Analytics är en webbanalystjänst från Google Inc.(”Google”). Google Analytics använder så kallade cookies, en cookie är en liten textfil som lagras i din dator och gör det möjligt att undersöka hur webbsidan används. Godkänner du cookies när du besöker outdoorexperten.se kommer data gällande hur webbsidan används samt IP-adress överföras och lagras hos Google. IP-adressen maskas dock för att anonymisera dig. Datat används sedan i rapporter vilket i sin tur används för att bland annat förbättra webbplatsen.


Klicka här för att läsa om cookies.

Facebook

OutdoorExperten använder pixlar från Facebook, ägt av Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”). Pixlarna är placerad på outdoorexperten.se och kan användas för att analysera köpflödet, förbättra målgruppssegmentering och få bättre information om hur webbplatsen används. Facebook-pixeln spårar handlingar såsom besök på olika sidor samt köp. Dessa handlingar kan användas för att annonsera, hitta nya målgrupper, samt spåra konverteringar från annonser.

Mer information hittar du på följande länkar:
Facebook pixeln: https://developers.facebook.com/docs/facebook-pixel/using-the-pixel
Facebook privacy: https://www.facebook.com/about/privacy

Klicka här för att läsa om cookies.


Criteo

OutdoorExperten använder Criteo för att skapa relevanta annonser till dig som tidigare besökt Outdoorexperten.se. Criteo behandlar och lagrar pseudonymdata kopplat till hur Outdoorexperten.se används. Criteo använder bland annat hash-algoritmer för att pseudonymisera uppgifterna och se till att ingen direkt identifierande information lagras i vanlig form, till exempel namn, efternamn eller e-postadress. Criteo samlar in datan från outdoorexperten.se med hjälp av Cookies/pixlar.

Klicka här för att läsa om cookies.




Vid köp


När du genomför ett köp på Outdoorexperten.se lagras personuppgifter för att kunna fullfölja avtalet med dig som kund. Godkänner du köpet godkänner du att vi lagrar som minimum namn, adress, e-postadress och telefonnummer. De uppgifterna behövs för att OutdoorExperten ska kunna fullfölja avtalet med dig som kund. Vid samtycke kan ytterligare personuppgifter lagras.


Affärssystem och webbsida

För att fullfölja bokföringslagen och möjliggöra leverans av dina varor, lagras namn, adress, e-postadress och telefonnummer i vårt affärssystem.


Qliro

OutdoorExperten använder Qliro som leverantör för betallösningar. När du genomför ett köp, behandlas och lagras nödvändiga personuppgifter enligt lag. OutdoorExperten behandlar kreditkortsnummer men sparar inte kreditkortsuppgifter, denna information lagras endast av kredit- och betaltjänstföretaget.


Logistikpartners

Vid köp väljer du ett av OutdoorExpertens leveransalternativ (PostNord, Budbee, Bring, Schenker, DHL). Beroende på vilket alternativ du väljer lagras de personuppgifter som är nödvändiga för att leverera varan eller tjänsten.




Innan och efter köp


Nyhetsbrev

När du registrerar dig för vårt nyhetsbrev eller samtycker till att ta emot nyhetsinformation spar vi din e-postadress. Den lagras tills dess att du avbeställer nyhetsbrevet vilket du kan göra närsomhelst genom att klicka på länken ”Avregistrera” längst ned i nyhetsbrevet. Har du tidigare handlat hos OutdoorExperten sparas även namn, födelsedata och köphistorik. Datan används för att ge dig mer relevanta och för dig intressanta nyhetsbrev. OutdoorExperten använder sig av verktyget Rule för utskick av nyhetsbrev, vid samtycke till nyhetsbrev lagras personuppgifterna hos Rule.


SMS

Vid samtycke om mottagande av nyhetsinformation lagras ditt telefonnummer och används sedan för att skicka ut relevanta erbjudanden och information till dig via SMS. Du kan närsomhelst avregistrera dig genom att följa instruktionerna i SMS-utskicket d.v.s. skicka stoppordet till angivet nummer. OutdoorExperten använder sig av verktyget Rule för utskick av SMS, vid samtycke lagras namn och telefonnummer hos Rule.


Rättslig grund för hanteringen

Vi hanterar dina personuppgifter med stöd i fullgörande av avtal när vi tillhandahåller ordern, med stöd av intresseavvägning när vi har ett berättigat intresse att använda dina uppgifter för statistik och för att marknadsföra våra tjänster, säkerställa betalning och förhindra bedrägerier, samt med stöd i en rättslig skyldighet för hantering av opt-out inställningar.



Hur skyddar vi dina personuppgifter?


Din integritet är viktig för oss och därför sätter vi säkerheten högt i fokus. Personuppgifter som lagras hos OutdoorExperten skyddas därför genom behörighetsstyrning, brandvägg och kryptering.


Till vem lämnar vi ut dina personuppgifter?

Personuppgifter delas inte vidare till 3:e part utan ditt samtycke. Mottagare som hanterar personuppgifter för OutdoorExpertens räkning ska alltid ingå ett så kallat personuppgiftsbiträdesavtal med oss i syfte att vi ska kunna säkerställa att dina uppgifter hanteras på korrekt och säkert sätt.


Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar dina uppgifter så länge det behövs för de ändamål de samlades in och behandlades för eller så länge som krävs enligt lagar och andra författningar. Detta innebär att beroende på ändamål, sparas de olika tid. T.ex. kräver redovisningslagstiftning en lagringstid om 10 år. I övrigt sparas dina personuppgifter som du givit samtycke så länge som du är kund hos OutdoorExperten. Därefter raderas/anonymiseras all data. Du räknas som kund hos oss inom reklamationsrätten på de varor du har inhandlat d.v.s normalt 3 år.


Om cookies

Cookies används för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner samt leverera en bättre och mer personlig upplevelse. En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker kan spara på din dator via din webbläsare. Cookies skiljs åt genom tiden de sparas samt syftet med dem.

Klicka här för att läsa om cookies.



Dina rättigheter i fråga om dataskydd


Du har vissa rättigheter enligt dataskyddslagstiftningen. Om du vill nyttja någon av dina rättigheter kan du kontakta oss via kontaktuppgifterna nedan.


Tillgång till dina personuppgifter

Du kan närsomhelst begära ut vilka personuppgifter OutdoorExperten har lagrade om dig.


Begära rättelse

Du har rätt att få felaktiga uppgifter rättade.


Återkalla samtycke

Du kan närsomhelst återkalla ditt tidigare samtycke.


Begära radering

I samband eller efter att du återkallat ditt samtycke kan du därefter också begära att radering av dina uppgifter sker. Radering sker då i den mån det är möjligt i enlighet med gällande lagstiftning.



Har du ytterligare frågor om vår dataskyddspolicy?


Om du har frågor eller synpunkter som gäller vår dataskyddspolicy är du välkommen att vända dig till vår kundservice eller till vårt dataskyddsombud (Data Protection Officer). Du når oss på kundtjanst@outdoorexperten.se.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Laddar…
Laddar…