Åre Extreme Challenge

Åre Extreme Challenge

 
Vi är stolta sponsorer till Nordens äldsta och största äventyrstävling i multisport, Åre Extreme Challenge! Redan 1997 stakades de första banorna ut och de finns kvar än idag. Originalbanorna utgjorde tre tävlingsmoment:

  • Paddling nedströms på en kristallklar älv 
  • Bergslöpning över regionens största topp 
  • Tuff mountainbikecykling längs smala stigar 

Idag går tävlingen mer eller mindre längs originalsträckorna och man tävlar ensam eller i lag om två. Tävlingen innefattar delsträckorna 25 km fors- och sjöpaddling i kajak, 15 km bergslöpning och 30 km mountainbike. För den professionella atleten är alla lopp avklarade på strax under 5 timmar, men för majoriteten av deltagarna tar det 6-10 timmar. Åre Extreme Challenge är den slutgiltiga huvudtävlingen under Åre Race Week, där tävlingarna ÅEC Paddling Race by NK och ÅEC Kidz Event by Lundstams / Copperhill också går av stapeln.

Det absolut härligaste med denna tävling är att få vistas ute i naturen och utmana sig själv omgiven av det vackra jämtländska fjällandskapet! Det är en oförglömlig upplevelse som också förklarar varför Åre Extreme Challenge fortsätter växa sig större varje år, både i deltagare och publik. Är det din tur i år?Cykelskor1295 kr 1155 kr
1295 kr 1155 kr

Övrig utrustningLaddar…